Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNE BORBE

Gabrijel Veočić i Lucija Bilobrk u finalu Prvenstva Europe, Pratljačić se mora zadovoljiti s broncom

Finale prvenstva Hrvatske u boksu, Gabrijel Veočić - Damir Plantić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
25.04.2024.
u 21:35

Maestralnom polufinalnom izvedbom protiv Francuza Yoerlina poluteška Veočić je argumentirano potvrdio svoj juriš na zlato a tih "argumenata" superteškaš Pratljačić nije imao no njemu valja čestitati na bronci

S maestralnom polufinalnom izvedbom, Gabrijel Veočić plasirao se u finale amaterskog Prvenstva Europe u boksu što se održava u Beogradu. Svoju četvrtu pobjedu na ovom natjecanju Brođanin je izborio protiv mladog Francuza Yoerlina, aktualnog prvaka Europe do 22 godine. A kako je prije njega taj naslov osvojio upravo Veočić, bio je to dvoboj boraca koje bismo dugo mogli gledati u borbama za visoke plasmane, dakako ako ne odluče zarana napustiti takozvani olimpijski boks i prijeći u profesionalce.

Već u prvoj rundi Veočić je zagospodario ringom i uvjerljivo osvojio prvu dionicu a na isti način i drugu pa je u trećoj rutinirano održavao prednost. Nakon borbe hrvatski i francuski boksač su se izgrlili više puta pri čemu je Yoerlin i govorom tijela pokazao da je Veočićeva pobjeda bila neprijeporna.

VIDEO Željko Mavrović privatni je trener automobilističkog asa Martina Kodrića

Finala se domogla i Splićanka Lucija Bilobrk (81 kg), inače svjetska i europska prvakinja u nizu srodnih borilačkih sportova (kikboks, savate, tajlandski boks). Lucija je znalački iskoristila činjenicu da se u njenoj kategoriji prijavio mali broj dama. No, da ne bi ispalo da je do uspjeha došla nezasluženo Lucija je u polufinalu izdominirala domaću predstavnicu Elmu Hajrović pa ju u nedjeljnom finalu čeka okršaj sa favoriziranom Ruskinjom Gapešinom.

Nažalost, superteškaš Luka Pratljačić finale će gledati s tribina. U polufinalu protiv Srbina Dušana Veletića nije pružio dovoljno da uvjeri suce da je bolji. Nije bio ni lošiji no to je bilo dovoljno, domaćinima sklonim, bodovnim sucima da srpskom borcu dodijele pobjedu podijeljenom odlukom sudaca (2:1 u rundama). Tako se ponovio scenarij iz olimpijskih kvalifikacija na kojima je takošer slavio Veletić, Pratljačićev veliki prijatelj i sparing-partner, koji je, čini se, opet više profitirao od tog prijateljstva.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Finale prvenstva Hrvatske u boksu, Gabrijel Veočić - Damir Plantić
1/16

Komentara 1

AB
Abdalonim
09:58 26.04.2024.

Bravo! Lijepo je čitati o sportskim uspjesima bez onih podtekstova kao kod boksačice Habazin: tragedija, dugovi, biti ili ne biti, spas u zadnji čas... Još i ta gesta Francuza. Bravo još jednom i sretno dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije