Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fair-play Hrvatica

Korektna Ema: Nisam htjela koristiti ozljedu suparnice za svoju pobjedu

Foto: Hrvatski karate savez
1/4
04.05.2024.
u 13:45

Na predstojećem Prvenstvu Europe što se od 8. do 12. svibnja održava u Zadru, 20-godišnja Riječanka bit će jedna od hrvatskih uzdanica u pojedinačnim borbama

Jedan potez jedne mlade hrvatske karatašice izveden na turniru Svjetske karate lige u turskoj Antaliji postao je viralni hit. A riječ je o 20-godišnjoj Riječanki Emi Sgardelli (50 kg) koja nije htjela nastaviti borbu kada je vidjela da se njena venecuelanska protivnica ne može kretati zbog ozljede noge.

Tu gestu pozdravila je i press služba Svjetskog karate saveza napisavši da je "Yorgelis Salazar pretrpjela ozljedu i da u toj situaciji Ema Sgardelli nije htjela nastaviti borbu". Ta gesta ocijenjena je pokaznim primjerom fernese pa smo Emu kontaktirali i zamolili da nam ona opiše situaciju:

- Bila je to borba u kojoj sam, uz neke dvojbene sudačke odluke, ja gubila 1:6 i nastojala sam preokrenuti meč. Pred sam kraj borbe, kada sam vidjela da ona ne može stati na nogu, da je izvrnula gležanj, nisam htjela dalje raditi, nisam htjela iskoristiti situaciju i na račun njene ozljede preokrenuti borbu. Na kraju dana, svi smo ljudi, zar ne. Salazar je prošla dalje ali je predala finalni meč jer nije bila u stanju raditi. A ja sam osvojila treće mjesto.

Nadamo se da će se ovaj primjer korektnosti Emi vratiti na nekim sljedećim velikim natjecanjima a prvo takvo je već sljedeći tjedan kada, i to u Zadru, 8. svibnja (srijeda) započinje Prvenstvo Europe.

- Znate kako je u tjednu koji prethodi velikom natjecanju, ne osjećate se komforno, no to tako u vrhunskom sportu mora biti. Cilj je pojaviti se u Zadru u najboljem izdanju. Ambiciozna jesam no ne želim da mi ambicije dođu glave. Moram to stanje u sebi dozirati.

Najveći Emin seniorski domet bio je četvrtfinale Svjetskog prvenstva no treba reći da je u mlađim uzrastima vrlo često bila na postolju. Naime, Ema ima dva europska mlađeseniorska srebra te broncu u istoj uzrasnoj skupini, kako na europskom tako i na svjetskom prvenstvu.

- Moram ja još puno palente pojesti no dobar znak su treće mjesto na Svjetskom ligi nedavno u Antaliji ali i peto mjesto osvojeno na turniru u Kairu te drugo mjesto izboreno lani u Dublinu - kazala je Ema čija se .

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije