Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pukovnica

Nakon teških dana malo sreće u životu kraljice Camille: 'Moj otac bio bi ponosan'

Foto: Profimedia
1/8
25.04.2024.
u 22:00

Kraljica Camilla napokon je uhvatila slobodnog vremena i za ovaj dio kraljevskih dužnosti te je posjetila vojarnu kojoj je ona proglašena počasnom pukovnicom.

U lipnju prošle godine britanska kraljica Camilla proglašena je počasnom pukovnicom Royal Lancersa, inače oklopne konjaničke pukovnije za duboko izviđanje prepoznatljive po crvenim kapama i znački s lubanjom i prekriženim kostima koja predstavlja njihov moto: "Smrt ili slava". 

Proteklih nekoliko dana prvi je put uhvatila vremena posjetiti njihovu bazu, vojarnu Munster u Sjevernom Yorkshireu. Kako je njezin otac Bruce Shand imao bogatu vojnu karijeru i služio je u britanskoj vojsci tijekom II. Svjetskog rata pa i u ovoj pukovniji, Camilla je sa sjetom komentirala kako bi bio ponosan na njezin počasni čin i posjet ‘‘njegovim‘‘ dečkima. A oni su je baš iznenadili kada su joj pokazali uniformu njezinog oca koji je nakon rata dobio titulu počasnog majora i jedno njegovo ratno pismo koje čuvaju kao svjedočanstvo davnih ratnih zbivanja.

“Puno vam hvala na gostoprimstvu, bilo je zadovoljstvo biti ovdje. Radujem se što ću vas u budućnosti vidjeti u puno većem broju‘‘, rekla je Camilla koja je na toj funkciji zamijenila pokojnu kraljicu Elizabetu II. U kasarni je provela dobar dio popodneva, a osim s aktivnim vojnicima, družila se i s veteranima. Pažljivo se i dotjerala za ovaj posjet kako bi izgledom sugerirala da je dio ove elitne vojne postrojbe. Naime, plavi kaput koji je nosila dizajnirala je Fiona Clare, čiji je sin inače kapetan u Lancerima, po uzoru na njihovu uniformu s crvenim ovratnikom s epoletama od lanaca. Na kaputu je i nosila broš koji je pripadao njezinoj pokojnoj svekrvi.

 

Foto: Profimedia

 

VEZANI ČLANCI:

 

FOTO Velika kriza u palači! Kraljica Camilla odustala od kraljevskih dužnosti, uzela vrijeme za sebe

1/23

 

Inače, zanimljivo jest da prvi susret Camillinog oca i njezinog sadašnjeg supruga, kralja Charlesa nije prošao baš bajno. Naime, nakon što je buknula afera s njihovim seksi porukama u siječnju 1993., na jednom privatnom druženju Bruce Shand napao je Charlesa da je javno osramotio njegovu kći. Hladni odnosi potrajali su prilično dugo, no nakon što je veza između Camille i Charlesa uplovila u mirnije vode, navodno su se čak i simpatizirali.

 

VIDEO: Tajči zapjevala 'Dvije zvjezdice' na zabavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije