Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOVIRA ISTRU

Emotivna Franka Batelić posjetila rodni kraj i učinila plemenito djelo: 'Među prvima smo usvojili...'

Foto: Instagram
1/9
05.05.2024.
u 10:01

- Samim činom simboličnog „posvajanja“ i donacijama značajno se pridonosi radu istarskih uzgajivača koza te se doprinosi mogućem proširenju broja uzgajivača i povećanju broja istarskih koza, piše u opisu objave.

Hrvatska pjevačica Franka Batelić (31) posljednje dane provodi u rodnoj Istri koju je posjetila sa svojim suprugom, bivšim nogometašem Vedranom Ćorlukom, i dvoje djece. Tim povodom je razgledala svoju osnovnu školu u Labinu, što ju je raznježilo, a pjevačica je zatim svojim pratiteljima na društvenim mrežama otkrila da je učinila jedno plemenito djelo.

Naime, Franka je na Instagramu, gdje je prati 179 tisuća ljudi, objavila da je odlučila posvojiti istarsku kozu. Točnije, učinila je to preko svoje tvrtke 'Frankly good'. - Upoznajte Pinu! Kakva čast. Među prvima smo koji su usvojili istarsku kozu, u sklopu projekta Agencije za ruralni razvoj Istre. Od samog početka rada na 'Frankly good' proizvodima, znala sam da, među ostalim, želim promovirati istarsku baštinu i tradiciju, te kroz kozje mlijeko koje je sastavni dio naših proizvoda - naravno i istarsku kozu - napisala je Batelić, koja tvrdi kako su ove životinje, kao simbol Istre i hrvatskog grba, pred izumiranjem.

- Zato smo se 'Frankly good' tim i ja s oduševljenjem uključili u ovaj projekt u kojem AZRRI želi povezati pojedince koji svojim doprinosom žele pomoći u naporima očuvanja ove izvorne pasmine, ali i dati podršku lokalnim uzgajivačima. Samim činom simboličnog „posvajanja“ i donacijama značajno se pridonosi radu istarskih uzgajivača koza te se doprinosi mogućem proširenju broja uzgajivača i povećanju broja istarskih koza - stoji u opisu objave, a u komentarima su ovaj čin podržali fanovi.

- "Predivno", "Kako lijepa koza", "Ljepotica i zvijer", "Divno", "Franka u srcu", "Istarske koze..." - neki su od komentara potpore. Bivša predstavnica Hrvatske na pjesmi Eurovizije kasnije je na Instagram priči pokazala certifikat kojim potvrđuje status usvajateljice.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, 31-godišnja Istrianka se za Međunarodni praznik rada prisjetila svog pokojnog oca Damira koji je preminuo prije devet godina. Kako je otkrila na društvenim mrežama, na Prvi maj bi proslavio svoj rođendan. - Slavimo po njegovom guštu - napisala je pored snimke priprema za roštilj. 

Franki je otac uvijek bio velika podrška u životu, ali i na glazbenom putu. Najljepše uspomene vežu je uz oca, a prisjetila ga se i prije nastupa na Euroviziji u Portugalu. Otkrila je tada da joj je najdraža eurovizijska pjesma 'L'Essenziale' pjevača Marca Mengonija jer je upravo ta pjesma veže na lijepe uspomene s tatom.

GALERIJA: Franka Batelić prisjetila se pokojnog oca, pa otkrila kako slavi Međunarodni praznik rada

1/19

Vrijeme u Istri Franka provodi sa suprugom Vedranom Ćorlukom i djecom, sinčićem Viktorom i kćerkicom Gretom. Kantautorica i 38-godišnji umirovljeni nogometaš u braku su u braku od 2018. godine. Vjenčali su se u župnoj crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije Sv. Elizabeti u istarskoj općini Bale. Upoznali su se šest godina prije toga na ljetovanju na Zrću. 

Vezu s Frankom Ćorluka je započeo u vrijeme svog velikog nogometnog transfera iz londonskog Tottenhama u moskovski Lokomotiv. Englesku prijestolnicu zamijenio je ruskom, a prije odlaska na istok nekoliko tjedana proveo je na našoj obali družeći se s prijateljima, a ali i Frankom koja mu je već na prvi pogled zapela za oko. I u Frankinom životu u to vrijeme događale su se velike promjene.

Glazbenica je tada u Hrvatsku stigla nakon završetka školovanja na prestižnom Berklee College of Music u Bostonu. Smiješila joj se inozemna karijera, no ona se ipak odlučila vratiti na naš teritorij i ovdje nastaviti graditi glazbenu karijeru ne sluteći da će već isto ljeto pronaći ljubav svog života

VIDEO: Baby Lasagna opet je prvi na kladionicama! Ovako stoji njegova konkurencija

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
13:44 05.05.2024.

Usvaja se znanje ili mišljenje. . Posvajaju se djeca. A skrbimo se za životinje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije