Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski mogul

Sud u New Yorku poništio presudu Harveyju Weinsteinu za silovanje: Uskoro novo suđenje

Foto: Reuters/Pixsell
1/12
25.04.2024.
u 17:43

Sud u New Yorku poništio je presudu Harveyju Weinsteinu za silovanje iz 2020. godine te naložio novo suđenje u slučaju "MeToo", javljaju strani mediji.

U odluci donesenoj s četiri glasa za prema tri protiv, sud je zaključio da je predsjedavajući sudac pogriješio dopustivši tužiteljima da uvedu svjedočenja žena koje su tvrdile da ih je Harvey Weinstein napao iako nisu bile dio optužbi protiv njega. Žalbeni sud zaključio je i da je sudac pogoršao svoju pogrešku dopustivši da Weinstein bude ispitivan na način koji ga je prikazao u "jako štetnom" svjetlu.

"Lijek za te nečuvene pogreške je novo suđenje", odlučio je sud. Weinstein služi kaznu od 23 godine zatvora nakon što je osuđen u veljači 2020. da je spolno napao bivšu pomoćnicu producenta 2006. i da je silovao glumicu 2013. Sada je na okružnom tužitelju Manhattana Alvinu Braggu da odluči hoće li ponovno dati Weinsteina na sud. Njegov glasnogovornik nije odgovorio na zahtjev za komentarom, kao ni Weinsteinov odvjetnik.

Presudu se smatralo prekretnicom za pokret #MeToo, u kojem su žene optužile stotine muškaraca u svijetu zabave, medija, politike i na drugim poljima da su ih zlostavljali. Weinstein je bio jedan od osnivača studija Miramax.

 

1/7

VEZANI ČLANCI:

 

Njegov istoimeni filmski studio podnio je zahtjev za stečajem u ožujku 2018. Weinstein je prošle godine u Kaliforniji u odvojenom slučaju osuđen na 16 godina zatvora zbog silovanja glumice u Los Angelesu 2013. 

 

VIDEO: tajči zapjevala 'Dvije zvjezdice' na zabavi

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije