Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATACMS tipa M39A1 Block I

Biden razbjesnio Ruse: Ukrajina dobiva moćne dalekometne rakete

25.04.2024.
u 21:00

Ukrajini jako nedostaje topničkog streljiva pa se sve češće spominje kako omjer doseže i 10 prema 1 u korist ruskih snaga, ali je sve jasnije da joj nedostaje i ljudstva

Komentara 45

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:32 26.04.2024.

Ruske kopnene snage napreduju u Donjecku. Vode se urbane borbe u mjestima Ocheretyne, Soloviove, Novokalynove i Novobakhmutivka. Prvi napad "u hodu" ruskih snaga na Krasnohorivku je odbijen. Mjesto je još 2014. pripremljeno za obranu i inženjerijski utvrđeno. Drugi ruski napad je u tijeku. Ovog puta sa zračnom (avioni i jurišni helikopteri) i artiljerijskom pripremom. Tu je utrka u vremenu jer je potrebna municija za ukrajinsku obranu upravo na putu. Novi (dodatni?) paket pomoći dolazi u Ukrajinu danas, 26.04.2024. On je vrijedan 6 milijardi dolara i u njemu su i Patriot obrambeni sustavi protuzračne obrane. To je rezultat proširenih ugovora s američkom vojnom industrijom gdje je dio pošiljke artiljerijskih granata 155 mm kao i ATACMS raketa. Ruski izvori pišu o jačanju NATO flote u Crnom moru, sada su tamo brodovi SAD-a, UK-a, Italije, Turske, Francuske ... i njihovi avioni za zračno nadgledanje prostora. Već su poslani probni dronovi-mamci za aktiviranje ruskog radarskog sustava i detekciju ruskih radarskih položaja.

AL
alojzvodic
22:32 25.04.2024.

Ovi ljudi (Rusi) ratuju i kao agresori sa uspjehom protiv jedne od najmotiviranije ali u ovom trenu i najjače vojske u Europi. Ovo su nekada i SAD mogle, ali sada se nalaze na suprotnoj strani, onoj kojoj ne ide. Malo razmislite o tome i ne prizivajte rat u svoj dom.

MI
Miami
00:56 26.04.2024.

Ja samo vidim da Rusija dobit ce puno drzavica na stotine. I punih ratova unutra danasnje Rusije izmeduh tih drzavica. Ali svakako ima i dobrih stvari od toga puno Europljana ce radit tamo ko mirotvorci ukljucujuci i mene, a hazard bit ce veci od mjesecne plate i veci nego na i koji konflikt do sada.Sve rade po planu i uskoro ce doc do prosjackog stapa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije