Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PREGOVARAČI ĆE SE OBRATITI U UTORAK'

Peternel: Nikad nisam rekao da sigurno nećemo s HDZ-om

Zagreb: Ivan Penava na Trgu Ivana Kukuljevića podržao je nositelja Igora Peternela i ostale kandidate
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
05.05.2024.
u 11:06

"Tek sad se mogu otvoriti pravi pregovori s obzirom na to da se došlo do ključnog napretka koji je bio nužan preduvjet da bi uopće došlo do daljnjih programskih i svih drugih kadrovskih razgovora. Vjerujem da ćemo pred kraj tjedna znati koji su rezultati, a svakako sam optimist", rekao je Peternel

U utorak će se javnosti obratiti pregovarači HDZ-a i DP-a, no pred njima je još mnogo programskih i kadrovskih dogovora, izjavio je Igor Peternel u "Studiju 4" i naglasio da je došlo do značajnog napretka u pregovorima. HSS-ov Krešo Beljak smatra da takva Vlada Hrvatskoj ne nosi ništa dobro.

Igor Peternel, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, potvrdio je za HRT da je došlo do napretka u pregovorima s HDZ-om. - Tek sad se mogu otvoriti pravi pregovori s obzirom na to da se došlo do ključnog napretka koji je bio nužan preduvjet da bi uopće došlo do daljnjih programskih i svih drugih kadrovskih razgovora. Vjerujem da ćemo pred kraj tjedna znati koji su rezultati, a svakako sam optimist, rekao je Peternel i kazao da će se pregovarači javnosti vjerojatno obratiti u utorak.



Nije htio otkriti na koliko ministarstava računa Domovinski pokret. - Mogu reći ono kako ja to vidim, u tome bi svakako trebalo biti jedno od državnih ministarstava i treba biti ono čime DP ulazi u ovu priču, taj ideološki aspekt koji je itekako važan i mislimo da je to nešto što bi pokazivalo u kojem smjeru će ići vlada u kojoj participiramo, rekao je Peternel.

Kazao je kako je ministarstvo demografije i useljeništva u njihovom programu najviše pozicionirano. - U kampanji je ta problematika komunicirana kao ključna, točno smo razvili kojim pravcima trebamo ići kako bi zaustavili iseljavanje, povećali natalitet i eventualno stvorili uvjete za povratak stanovništva, rekao je.

VEZANI ČLANCI:

Peternel je rekao kako svoj program neće provoditi s ljevicom jer imaju različite vizije niti bi to bilo pošteno prema biračima. - Možemo pokušati to napraviti s ideološki, barem djelomično, srodnom strankom, što ona prema biračkoj bazi svakako jest. Je li ona bila takva prema vodstvu stranke - nije - i zato smo bili nezadovoljni. Ja nikad u kampanji nisam rekao da mi sigurno nećemo ići s HDZ-om, ali sam rekao da nećemo ići s ljevicom, ako se dogovorimo i ako se budu provodile politike za koje smo smatrali da su bitne, ako ne - uvijek možemo na nove izbore, rekao je Peternel. - Ako smo prevarili birače, to ćemo vidjeti na europskim izborima, dodao je Peternel.

Krešo Beljak, saborski zastupnik HSS-a, kazao je kako su priče o demografiji smiješne te da će nakon svega još nekoliko stotina tisuća mladih napustiti Hrvatsku. Hrvatska će, naglasio je, otkliziti jako udesno što se tiče retorike. - Retorika da je Zagreb okupiran, a ne oslobođen je nazadna, nije prihvatljiva kod lijepog dijela mladih ljudi koji se ne žele živjeti u državi koja će se baviti revizionizmom. Ništa od te demografske politike, ona će ići u minus. Garantiram za četiri godine, ako opstane ta vlada, još pola milijuna Hrvata manje, rekao je Beljak.

Ponovio je da njihova retorika i retorika DP-a, prije i nakon izbora, nije ista. - Govorili su da neće s HDZ-om, a poslije izbora drugo, ali to je njihov problem. To je problem koji je HSS imao 2008. godine, to će značiti jednokratnu upotrebu te stranke koja je za to i napravljena, rekao je Beljak i dodao kako niti jedna stranka nije preživjela koaliciju s HDZ-om.

Beljak je naglasio kako HDZ nema nikakvu ideologiju. - Nihova jedina ideologija je kako što temeljitije opljačkati Hrvatsku. Iluzija da ćete ih mijenjati - nećte, HDZ se ne može promijeniti. Oni su napravili svoju vojsku i gutaju partnere, poručio je Beljak Peternelu. Kazao je kako je HDZ relativni pobjednik iz samo jednog razloga - zato što ljevica nije zajedno išla na izbore.

FOTO Plenković stigao u Vukovar na novu rundu pregovora: Pogledajte kako su ga dočekali DP-ovci

Zagreb: Ivan Penava na Trgu Ivana Kukuljevića podržao je nositelja Igora Peternela i ostale kandidate
1/10

Komentara 7

Avatar southman
southman
10:53 05.05.2024.

Beljak bi ukrao slijepcu sitnis na ulici a nekom drugom pametuje !

RA
Raptor
15:39 05.05.2024.

Promašaj u startu. Dokaz da u DPu nema dovoljno znanja niti postoji ispravna straregija za rješavanje jednog od goručih problema, a to je gubitak stanovništva. Ministarstvo demografije i iseljeništva je čisti promašaj. To će biti još jedno tijelo javne uorave s ministrom, državnim tajnicima, načelnicima uprava i brojnim činovnicima. Naša ministarstva imaju, svako nekoliko stotina zaposlenih. Raj za nepotizam, korupciju i uhljebizam. Ministarstvo demografije imamo, to je Ministarstvo gospodarstva. Ako jača gospodarstvo, ako razvijamo proizvodnju, a ne rentijerstvo, ako raste produktivnost, plaće, standard, socijalna infrastruktura, ako se bez korupcije i veze može naći pristojno zaposlenje u struci, ako se razvija demokracija, mladi neće odlaziti. Kad je o iseljeništvu riječ treba znati da se radi uglavnom o trećoj generaciji koja je duboko integrirana u društva u kojima su rođeni. Zašto bi se vratili u Hrvatsku i radili za plaću zbog koje mladi odlaze? A Predsjednik HDZa pristaje na takav društveni trošak kako bi ostao na vlasti jer je duboko uzdrman. Već viđeno. A o tome kakvi kadrovi iz DPa će doći u državna poduzeća tek ćemo se zgražati. Oni nemaju kadrova ni za gradsku četvrt. Živjela demokracija na hrvatski način. Raj za nekompetentne.

DU
dugiarap
10:25 06.05.2024.

Beljak nešto misli🤣🤣🤣🤣 Pajser, ne zanima me tvoje mišljenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije