Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTIZBORNE KRIŽALJKE

Domovinski pokret odlučio: Njihov kandidat za ministra gospodarstva je Ante Šušnjar

Patrik Macek/PIXSELL/RTL
14.05.2024.
u 17:23

- Odabrali smo resor gospodarstva, rekao je Penava, jer tu imamo puno toga za reći i osobno sam bio za to da taj resor preuzme zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić iako on to nije bio voljan jer upravlja određenim strukturama u jakim gospodarskim subjektima.

Domovinski pokret predložio je za novog ministra gospodarstva Antu Šušnjara, odvjetnika u odvjetničkom društvu Potočnjak i Šušnjar iz Zagreba, neslužbeno doznaje Večernji list iz krugova bliskih pregovaračima. Šušnjar je inače član predsjedništva Domovinskog pokreta i Suda časti DP-a. Uz to je i poslovno povezan s Marijom Radićem. 

U imovinskoj kartici koju je budući potpredsjednik Vlade i ministar demografije, ujedno i zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić podnio u veljači ove godine, ulazeći u zastupničke klupe, navedeno je, naime, da Radić posjeduje 1187 dionica Pevexa pojedinačne nominalne vrijednosti nešto veće od 1327 eura te da je 100-postotni vlasnik tvrtke Filir d.o.o.. Upravljačka prava i u jednoj i u drugoj tvrtci, stoji u njegovoj imovinskoj kartici, prenio je upravo na odvjetnički ured Ante Šušnjara, koji bi sada trebao postati ministar u kvoti njegove stranke.

Nova situacija će, ne treba sumnjati, biti izazov za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika, s obzirom da dužnosnici za vrijeme obnašanja dužnosti ne smiju uživati vlasnička prava u tvrtkama. Međutim, iz mišljenja koje je ovo povjerenstvo dalo na zahtjev Damiru Habijanu 2020. godine, kada je stupao na za stupničku dužnost u Saboru, proizlazi da se odvjetnik bez zadrške može nastaviti baviti odvjetničkim poslovima i nakon što postane zastupnik pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se to tijelo postaviti u ovom slučaju. 

Dogovor oko resora

Nakon što je došlo do dogovora između DP-a I HDZ-a, podsjećamo, objavljeno je kako je jedan od resora koji će pripasti DP-ovom čovjeku upravo Ministarstvo gospodarstva.

- Odabrali smo resor gospodarstva, rekao je Penava, jer tu imamo puno toga za reći i osobno sam bio za to da taj resor preuzme zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić iako on to nije bio voljan jer upravlja određenim strukturama u jakim gospodarskim subjektima.

- Tom resoru su potrebni određeni iskoraci i relaksacija, jer se nalazi u grču i stalo nam je do suverenosti kako u proizvodnji hrane tako i u energetskom smislu. Kroz kvotu DP-a imamo utjecaj na cjelokupan program Vlade sukladno snazi i kroz kadrove na resore u kojima nećemo imati čelnog čovjeka, istaknuo je tada Penava.

Što je sve Ivan Penava izjavio na konferenciji DP-a? 'Plenković je groznija kopija Sanadera'

Komentara 16

EJ
ejStef
17:35 14.05.2024.

Što znači relaksacija ministarstva? Od jednog napravljeno dva, bit će duplo više ljudi, pa će duplo manje raditi?...

IC
ICCO
20:14 14.05.2024.

Vidi mu se po glavi da je kompetentan...

SL
slavenZadravec
20:33 14.05.2024.

Finu su nam kašu zakuhali ovi koji su glasali za DP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije