Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KLJUČNE STVARI SU DOGOVORENE'

Anušić o sporazumu HDZ-a i Domovinskog pokreta: Kadrovska križaljaka je gotova

Zagreb: Ivan Anušić dao izjavu nakon pregovora s Domovinskim pokretom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
14.05.2024.
u 12:45

Prihvatljiv mu je prijedlog Stephena Bartulice da se otvori muzej kojim bi se odala počast žrtvama komunističkih zločina, a o prijedlogu DP-a da se preispita sve u vezi pandemije covida-19, Anušić rekao je da je stvar dogovora

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u utorak, ne otkrivajući detalje, da je kadrovska križaljka između HDZ-a i Domovinskog pokreta završena te bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove vlade i konstituiranje prve sjednice Sabora dogovorene. "U ovom trenutku o svemu se razgovara. Ključne stvari koje su bile bitne za koaliciju, za suradnju su dogovorene", kazao je Anušić koji je sudjelovao na obilježavanju Dana Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman".

Ne želeći otkrivati imena, istaknuo je da je kadrovska križaljka gotova, a imena će, kaže, objaviti premijer. "Uglavnom, manje-više bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove buduće vlade i konstituiranje prve sjednice sabora su dogovorene", naglasio je. Tvrdi da nema ultimatuma i "onoga što se voli reći - ako to ne bude, mi nećemo".

"Koalicija podrazumijeva obje strane koje se moraju dogovoriti, biti razumne u tim razgovorima, naravno uvažiti određene zahtjeve obje strane i temeljem toga složiti zajedničku vladu koja će imati program, koji će imati interes za Hrvatsku i hrvatski narod. To je ključno", rekao je Anušić.

Prihvatljiv mu je prijedlog Stephena Bartulice da se otvori muzej kojim bi se odala počast žrtvama komunističkih zločina, a o prijedlogu DP-a da se preispita sve u vezi pandemije covida-19, Anušić rekao je da je stvar dogovora.

"Sve ove nijanse koje ste spomenuli, one su stvar dogovora i pregovora, razgovora koji će trajati svo ovo vrijeme dok budemo obnašali dužnost zajedničke koalicijske vlade. To nisu stvari koje su toliko ključne i bitne da bi se stavile u koalicijski sporazum, to su stvari koje će se redom i nekim redovnim funkcioniranjem rješavati jedno po jedno", istaknuo je.

Dodaje i da nema potrebe za komuniciranje putem medija te da s DP-om razgovaraju uz međusobno uvažavanje. "I kad govorim o onome što je gospodin Bartulica tražio to nije  nikakav problem i naravno mi se s njim slažemo i to će se tako i učiniti i napraviti", kazao je.

Komentara 4

BO
BoljiSvijet
13:54 14.05.2024.

Gledam bilten Stedišnjice i nigdje ne vidim niti jedan ,barem mali članak,onako prigodni o rođendanu izvjesnog T.F..mislim da je zaslužio i zadužio više id Eurosonga,dnevno političkih planova za podijelu pljena,Ukrajine i Rusa

Avatar Hadezeovac iz Šumadije
Hadezeovac iz Šumadije
16:59 14.05.2024.

To su žrtve antifašističkih zločina, a ne komunističih.

RE
realisticki
13:53 14.05.2024.

U ovoj vladi na strani HDZ-a ima sve vše ovih za koje povijest poćinje 1945. po pričanju djeda i strica, pa im paše ideologija Bartulice i ako su Hravti sa ovoga područja.. Da je među tima Marko Milić, a i Anušićić nema pametnijih stavova, to je sigurno iznenađenje za mnoge, a veliki problem za Plenkovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije