Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BRANIMO SE KOD HARKIVA'

VIDEO Zelenski se obratio naciji: 'U Donjecku je posebno teška situacija, dnevno se vodi više od 30 borbi'

Volodomir Zelenski
Foto: Screenshot/Twitter/Volodomir Zelenskij
1/7
11.05.2024.
u 20:47

Zelenski je poručio i da ukrajinski vojnici nastavljaju s obrambenim operacijama oko sjevernih graničnih naselja u Harkivskoj oblasti.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u večernjim satima subote obratio se naciji. Poručio je da ukrajinski vojnici nastavljaju s obrambenim operacijama oko sjevernih graničnih naselja u Harkivskoj oblasti.

Istaknuo je da ukrajinske snage izvode protunapade već drugi dan kako bi zaštitile teritorij, dok su ruske snage zadržane u "sivoj zoni". Prema izvješćima, Rusija je navodno zauzela pet lokalnih naselja. Zelenski je dodao da je situacija "posebno napeta" u Donjeckoj oblasti.

"Nastavljaju se naše obrambene operacije u regiji Harkov, u pograničnim selima Strilecha, Krasne, Morokhovets, Oliinykove, Lukyantsi, Hatyshche i Pletenivka, gdje se naše snage drugi dan suprotstavljaju ruskim napadima i brane ukrajinski teritorij. Situacija je i dalje posebno napeta u regiji Donjecka, uključujući smjer Pokrovsk, sela Semenivka i Netailove, gdje se dnevno vodi više od trideset borbi. Situacija je i dalje vrlo teška", poručio je Zelenski.

"Naravno, obraćamo pažnju na sva druga područja, kao što su smjerovi Kupyansk, Lyman, Siversk, Kramatorsk i Vremivka. Zahvalan sam svakoj brigadi koja hrabro brani položaje, odbija napade i uništava okupatore. Trenutno je zadatak broj jedan osujetiti ruske ofenzivne planove", dodao je u videu koji je objavio na svojim društvenim mrežama.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Oklopna vozila privukla brojne Ruse: Izložena oprema koju je vojska zarobila u Ukrajini

Volodomir Zelenski
1/17

Komentara 8

SE
Serengeti
10:03 12.05.2024.

Koliko čitam Rusija je u dva dana zauzela više teritorija nego Ukrajinci u cijeloj prošloj godini u svojoj protuofenzivi. Društvene mreže pune slika ukrajinskih vojnika koji se predaju. Ukrajinska obrambena linija je probijena na više mjesta, a u pomoć je pozvana zloglasna ukrajinska postrojba Kraken koja već godinama radi ratne zločine.

Avatar bambus
bambus
22:44 11.05.2024.

..evrovizija je..finale....tak da...

AK
Aka
23:49 11.05.2024.

Jedni pjevaju , drugi se ubijaju, treći se isto ubijaju, četvrti se prijete nuklearnim oružjem, peti, šesti stoti narodi se uglavnom mrze međusobno, pobili bi se zbog simbola, zbog pozdrava, zbog kape na glavi, zbog druge boje kože, zbog drugee vjere, zbog drugačijih običaja????? I kako u takva ponašanja uklopiti porgres koji se desio u svim granama privrede 21. stoljeća ? Očito su neki pojedinci napredovali a neki se drže nasilja pa ne mogu naprijed, prepuni zlih strasti povukli bi nas sve sa svojim izopaćenim umovima u đavolju provaliju. Vječna borba dobra i zla još uvijek traje, ne prestaje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije