Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2024.

Ovo je HDZ-ov pregovarački tim, Plenković siguran da će doći do 76 ruku

Zagreb: Konferencija za medije Andreja Plenkovića po završetku Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/7
22.04.2024.
u 20:52

HDZ je s partnerima na parlamentarnim izborima osvojio 61 mandat, što znači da bi uz podršku Domovinskog pokreta bio nadomak formiranja Vlade

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a Andrej Plenković se obratio medijima i komentirao razne aktualne teme, naravno i tijek pregovora za postizborne koalicije. Otkrio je kako su u pregovaračkom timu uz njega još Tomo Medved, Ivan Anušić, Krunoslav Katičić i Marko Milić. "Svi pregovaramo sa svima", istaknuo je. 

"Formirali smo pregovarački tim. S DP-om smo imali sastanak. Okupljaju ideje novoizabranih zastupnika, koje su prioritetne teme...", kazao je Plenković te dodao kako će HDZ nastojati nastaviti suradnju sa svim manjinskim zastupnicima. "Nastojat ćemo pronaći rješenja koja će biti takva da funkcionalnost bude takva da svi budu zadovoljni", izjavio je. 

"Ja jamčim da oni do 76 neće doći, doći ćemo mi. Zbog kršenja Ustava došlo je do veće mobilizacije birača i to je utjecalo na rezultat izbora. To nema nikakve dileme", ustvrdio je Plenković. 

HDZ je s partnerima na parlamentarnim izborima osvojio 61 mandat, što znači da bi uz podršku Domovinskog pokreta bio nadomak formiranja Vlade. Ipak, nedostajala bi im još jedna ruka, koju bi im u tom slučaju najvjerojatnije spremno ponudili manjinski zastupnici, da nisu odlučili da u koaliciju idu isključivo zajedno, s obzirom na to da DP odbija ikakvu suradnju sa SDSS-om.

Osim toga, odnosi između vođa stranaka, Ivana Penave i Andreja Plenkovića, poprilično su hladni, stoga je i dalje neizvjesno hoće li i gdje HDZ pronaći 15 ruku koje im nedostaju za formiranje Vlade. 

VIDEO Javio se Kolakušić: 'HDZ je zločinačka organizacija, postoji samo jedna opcija'

Komentara 2

NB
Nboy
07:37 23.04.2024.

kao i godinama prije uopće ne sumnjam da stranka opasnih namjera nema dovoljno sredstava da potkupi par ruku koji im nedostaju,sve već viđeno bezbroj puta.

ER
EroK
23:35 22.04.2024.

Dečki HDZ-a i DP-a, sad imate priliku biti istinski hrvatski domoljubi! Ne čitajte ne Hrvatske novine! Ne propustite ovu priliku, jer piše se Hrvatska Povijest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije