Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija u beču

Jandroković: 'Europska unija mora biti aktivnija na međunarodnoj pozornici'

Gordan Jandroković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.04.2019.
u 11:42

Predsjednik Hrvatskog sabora je upozorio kako su postojeći izazovi utjecali na povjerenje građana u europski projekt što je otvorilo prostor euroskepticima

Jačanje struktura i učinkovitosti Europske unije uključujući obranu i sigurnost ali i poštivanje specifičnosti i suvereniteta država koje su njezine članice pretpostavka su uspješnog suočavanja s krizama s kojima je danas EU suočena i najbolji put njezina opstanka, ocijenili su utorak čelnici većine parlamenata Unije okupljeni na dvodnevnom sastanku u Beču sazvanom s ciljem definiranja odgovora na izazove koji stoje pred EU.

Na konferenciji je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je na plenarnoj sesiji posvećenoj izazovima što ih nose izbori za Europski parlament zakazani za svibanj ove godine kazao kako oni pružaju priliku za pravi odgovor na postojeće krize poput Brexita, održivog razvoja i sigurnosnih ugroza.

Na takve izazove, kako je kazao Jandroković, Unija mora odgovoriti tako što će biti aktivnija na međunarodnoj pozornici, a unutar svojih struktura treba promovirati načela jedinstva, odgovornosti i partnerstva.

Predsjednik Hrvatskog sabora je upozorio kako su postojeći izazovi utjecali na povjerenje građana u europski projekt što je otvorilo prostor euroskepticima.

- Izbori za Europski parlament su odlučujući za budućnost Unije. Pokazat će jesmo li uspjeli uspostaviti otvoreni dijalog s građanima te ispuniti njihova očekivanja i potrebe - kazao je Jandroković dodajući da je ponovo potrebno uvjeriti građane da EU nije samo tržište nego projekt mira, sigurnosti i slobode.

Pozvao je države-članice EU da odlučno odgovore na kampanje dezinformiranja kako bi izbori za Europski parlament bili slobodni uz što veću izlaznost građana.

Komentara 2

JA
jackiechan9
12:27 09.04.2019.

Euroskeptici su prazna prica, govore protiv EU, protiv uvodjenja eura, a natjecu se za pozicije u istoj toj EU i placama u istim tim eurima!

BO
Bojance
12:29 09.04.2019.

a kad triba izgraditi peljeski most onda je dobar i Bruxelles

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije