Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALITIČARI: KAKO POTAKNUTI BIRAČE NA EU IZBORE
Povratak na članak

Hrvatski birači ponašaju se kao da nismo članica EU i kao da nas se EU ne tiče; kao da smo Srbija, a ne Slovenija

Marijana Grbeša smatra da bi onaj tko sastavi Vladu u euforiji mogao povući veću izlaznost, Tonči Tadić primjećuje da se euroskeptici kandidiraju za EU parlament jer im je mila plaća, a Krešimir Macan da mandati HDZ-u, SDP-u, Možemo pa i Mostu nisu upitni, ali da će se bitka voditi za zadnja dva mandata među manjim strankama. Mate Mijić smatra da je za Plenkovića neka od najviših pozicija u EU administraciji opcija čak i ako prije toga sastavi novu Vladu

Komentari 15

KA
karijes
14:01 01.05.2024.

Već samo saznanje da tamo odlaze bitange kao što je matić, kolakušić, sinčić, borzan ... ljudima se ogade tekvi izbori.

VL
Avatar Cera
Cera
15:04 01.05.2024.

Kaj se mene tiće najbolje da ne izađe nitko.Plača im je enormna stan i auto badava a naravno tu je i prehrana na uštrb i trošak naroda,,, A od EU samo oglodale kosti koje treba vratiti pune mesine.

VL
Avatar Asterix
Asterix
14:17 01.05.2024.

Obzirom na motivaciju kandidata ne želim trošiti svoje vrijeme. A njihov utjecaj je bitan na odluke Unije isto kao moj na Plenkovićeve odluke. Tako da ne, hvala.

VL
L7
l7
18:45 01.05.2024.

Da imamo kvalitetniji i stručniji sadržaj u javnim medijima, koji analizira i informira o međunarodnim pitanjima, uključujući eu politike, građani bi mogli shvatiti da svijet postoji izvan ovoga što im se sad nudi i prezentira.

VL
AE
a e
13:52 01.05.2024.

Pi.kousti,,,jesi ti?😏

VL
GO
Gof33
16:38 01.05.2024.

a koja koristi od tih naših parlamentaraca, oni tamo ne mogu ništa popraviti osim vlastitog računa na banci, kažu Slavonci da ne laje kuca radi sela već radi sebe

VL
DU
Deleted user
14:23 01.05.2024.

Svaku priliku za glasovanje protiv AP-a treba iskoristiti. Najslađe je dobiti ga na njegovu terenu. A to su EU izbori.

VL
VE
velegrad
08:47 03.05.2024.

Puno je propusta medija, oni samo pišu o nebitnim stvarima, kako se tko ponaša i izazivaju podjele. Trebali bi odgajati narod i zorno prikazati u emisijama što za Hrvatsku su dosadašnji EU parlamentarci korisni napravili i što bi pravi ljudii na tom mjestu još dobra mogli napraviti za HR. Treba ti biti kvalitetni članci i kvalitetni ljudi pozvani da to objasne. A Kolakušić i Sinčić su euroskeptici, više odmažu,ali sebi pomažu.

VL
RE
realisticki
07:16 02.05.2024.

Pa zašto bi se birači i angažirali kada EU ne funkcionira u interesu građana država članica? U Biselu se bave uglavnom međunarodnom politikom i to uvijek po američkom naputku u interesu Amerike, . Unutar same organizacije EU, stvaraju grupacije kojeje koje se bore za prevlast u Europskoj komisiji, a trenutno imamo neslogu i borbu za vlast i u največoj Plenkoviću srcu prirasloj grupaciji EPP.

VL
Avatar Bora_Čorba
Bora_Čorba
13:54 01.05.2024.

Šta je tu novo? Po svemu je Hrvatska bliža Srbiji nego Sloveniji. Ipak je to Balkan.

VL
MA
Matkovic
13:44 01.05.2024.

Vi stw blizi albaniji nego sloveniji. Vi ste najgora eu clanica po svim parametrima. Cim ste vi usli u eu velika britanija je pobegla. Kazu britanci: gde se šuga u kucu uvukla odatle treba bezati.😂😂😂

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.