Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demografska mjera

Grad Osijek kupuje radne bilježnice, atlase, likovne mape i kutije za tehnički za 7200 osnovnoškolaca

Foto: unsplash
1/2
15.05.2024.
u 12:03

Za osječku obitelj s jednim djetetom u prvom razredu, prikazao je, ušteda je to od 68,90 eura, dok će obitelj s dvoje djece u petom te osmom razredu uštedjeti 389,30 eura

Grad Osijek predstavio je novu demografsku mjeru kojom želi, istaknuto je, dodatno potaknuti doseljavanje i pozitivno kretanje stanovništva.

- Nova mjera odnosi se na 7200 osnovnoškolaca na području grada Osijeka, a riječ o besplatnim radnim bilježnicama, atlasima, mapama za likovni i kutijama za tehnički. Sve će ih to dočekati na školskim klupama prvi dan. Za ovu smo mjeru u gradskom proračunu osigurali 1,2 milijuna eura, a uz redovne, obuhvatili smo i izborne predmete – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić. Obuhvaćanje izbornih predmeta razlikuje Osijek, pojašnjeno je, od ostalih gradova sa sličnom mjerom.

Za osječku obitelj s jednim djetetom u prvom razredu, prikazao je, ušteda je to od 68,90 eura, dok će obitelj s dvoje djece u petom te osmom razredu uštedjeti 389,30 eura. Podsjetio je i kako je Osijek jedini od četiri velika grada koji nije ukidanje prireza kompenzirao podizanjem stope poreza na dohodak pa su građanima stoga rasle plaće.

Naveo je i kako su povećane novčane naknade za opremu novorođenčeta na 350 eura, što je 30 posto više nego lani. Reorganizacijom prostora osigurano je 500 novih vrtićkih mjesta, što je ekvivalent izgradnji pet novih vrtića. Cijena vrtića nije rasla – ekonomska cijena je 318,40 eura, od čega roditelji plaćaju 84,94 eura, dok se ostatak pokriva iz gradskog proračuna.

VEZANI ČLANCI: 

- Gradimo tri nova vrtića i nadograđujemo dva, čime ćemo za više od 400 djece osigurati upise u vrtiće, a govorimo o investiciji od 6,5 milijuna eura – dodao je.

- Kroz demografske mjere pratimo odrastanje naše djece od vrtića do fakulteta. Svjesni smo da na demografske mjere utječu i gospodarske mjere, a ponosimo se time što gospodarski pokazatelji bilježe značajan rast. Grad Osijek postaje sve poželjniji za život. Dobrodošli u Osijek! - kazao je Radić.

Izvijestio je i kako gradnja proizvodnog pogona američke tvrtke Jabil u Gospodarskoj zoni Nemetin napreduje po planu, a pogon već sada impresivno izgleda. Američki investitor otvorit će u Osijeki 1500 novih radnih mjesta.

>>> FOTO  Pogled s južne padine Marjana na novu osmatračnicu u Splitu

1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije