Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGO SLAVLJE NA POLJUDU

VIDEO Varaždin fantastičnim pogotkom zasluženo pobijedio blijedi i negledljivi Hajduk (0:1)

Hajduk i Varaždin sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a
Ivana Ivanovic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.05.2024.
u 18:55

U 67. minuti Varaždin je poveo i to nakon vrlo lijepog poteza Drožđeka. Gostujući igrač je odlično pucao desnom nogom, iskosa s 15 metara, te je pogodio suprotni kut domaćih vrata.

U prvom nedjeljnom susretu 33. kola HNL-a nogometaši Varaždina su na Poljudu, gdje su se vratili domaći navijači nakon odrađene kazne, svladali splitski Hajduk 1-0 (0-0). Pogodak vrijedan tri boda za Varaždin je postigao Domagoj Drožđek u 67. minuti. Nakon dvije ligaške pobjede u nizu bio je ovo novi poraz Splićana koji su na trećem mjestu ljestvice. Varaždin se popeo na šesto mjesto, a ujedno je Varaždin dobio četvrti puta na posljednjih pet gostovanja. Nesadržajno je bilo prvo poluvrijeme u kojem su konkretniji bili gosti iz Varaždina. Hajduk se nametnuo posjedom i određenim pritiskom, ali Splićani su se maksimalno mučili ne bi li došli do suparničkog šesnaesterca. Može se reći kako Hajduk u prvih 45 minuta nije stvorio ni jednu pravu priliku za pogodak. Pobjednički pogodak možete pogledati OVDJE.

Na drugoj strani Varaždin je zaprijetio dva puta. Prvo je Drožđek glavom pokušao u 20. minuti, ali je gađao preko vrata, dok je u 37. minuti šansu imao Postonjski kada je skrenuo loptu prema domaćim vratima, ali je na mjestu bio splitski vratar Buljan. Odmah na startu nastavka za Hajduk su u igru ušli Ivan Perišić i Nikola Kalinić, a petnaest minuta kasnije i Kleinheisler i Odjidja-Ofoe. Prvi udarac u okvir vrata Hajduk je imao u 62. minuti kada je dalekometni udarac isprobao Benrahou, ali prave opasnosti za goste nije bilo.

U 67. minuti Varaždin je poveo i to nakon vrlo lijepog poteza Drožđeka. Gostujući igrač je odlično pucao desnom nogom, iskosa s 15 metara, te je pogodio suprotni kut domaćih vrata. Sve do kraja je Hajduk bio aktivniji i više je na silu stisnuo Varaždin u vlastiti šesnaesterac. Najbolju šansu propustio je Pukštas kada je iz blizine, u 86. minuti, glavom naciljao iznad vratnice. U nastavku nedjelje igra se veliki derbi na Rujevici. U 19.30 sati počinje dvoboj vodeće dvije momčadi na ljestvici, Rijeke i Dinama, a taj bi susret mogao prilično odlučiti o tome tko će biti prvak ove sezone.

Ranije u ovom kolu, u petak, Istra 1961 je upisala treću prvenstvenu pobjedu u nizu nakon 3-1 kod Rudeša. Lawal, Čuić i Lisica su bili strijelci za pulski sastav, dok je jedini strijelac za domaćina bio Mašala. U borbi za četvrto mjesto Osijek je na Opus Areni svladao Lokomotivu 3-1. Dva gola je postigao Matković, a jedan Mierez, dok je jedini gol za Lokomotivu dao Šotiček. Slaven Belupo je u Koprivnici s uvjerljivih 4-1 nadigrao Goricu. Dva gola za Slaven Belupo je postigao Mioč, a po jedan Božić i Marić. Gorica je povela na tom susretu i to pogotkom Vujnovića.

TIJEK UTAKMICE:

90' Kraj utakmice i drugo slavlje Varaždinaca u povijesti na Poljudu.

90' Dalekometni pokušaj Vukčević, ide to pokraj gola.

90' Pet minuta nadoknade.

86' Mladi Durdov je ubacio za Pukštasa koji puca malo iznad gola.

69' Varaždin je poveo na Poljudu. Krasno je pogodio Domagoj Drožđek s 20-ak metara te zaradio pljesak domaćih navijača na zapadnoj tribini.

62' Benrahou je šutirao, lagano je to obranio Silić.

59' Preko 12 tisuća gledatelja prati utakmicu.

53' Nakon dugačke VAR provjere odlučeno je da nema penala. 

50' Sigur je završio na travnjaku nakon duela s Ba, ali Dadić nije svirao ništa.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Ušli su Perišić i Nikola Kalinić, izašli su Trajkovski i Moufi. Kod Varaždina ulazi Lesjak, izašao je Jelenić.

45' Kraj jednog od najdosadnijih poluvremena ove sezone.

45' Jedna minuta nadoknade.

44' Sigurna intervencija Silić nakon udarca Kalika.

37' Postonjski je pucao u bliži kut, brani to Buljan nakon ubačaja Vukčevića s desne strane.

32'  Torcida pjeva Moju domovinu u čast vojne Operacije Bljesak.

20' Prvi pravi udarac na utakmici, ali Drožđek je promašio cijela vrata s pet metara nakon ubačaja Boršića.

15' Hajduk je preuzeo posjed lopte i napada vrata Varaždina, ali bez opasnijeg pokušaja.

5' Na Poljudu se danas nalazi oko 15 tisuća gledatelja. Gledatelji se vraćaju nakon što je stadion bio zatvoren u dvobojima protiv Osijeka i Rudeša.

1' Počela je utakmica na Poljudu.

Marko Livaja nije u kadru bijelih jer je nespreman za ovaj dvoboj, dok se Ivan Perišić nalazi na klupi za pričuve.

Glavni sudac je Toni Dadić iz Zagreba. Njegovi pomoćnici su Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline i Vinko Podrug iz Zagreba. Četvrti sudac će biti Ante Čulina iz Zagreba. U VAR sobi sjede Ante Čuljak iz Zagreba te Bojan Zobenica također iz Zagreba. 

HAJDUK: Buljan - Moufi, Uremović, Prpić, Sigur - Krovinović, Pukštas - Benrahou, Kalik, Brekalo - Trajkovski

VARAŽDIN: Silić - Škaričić, Jelenić, Ba, Boršić - Vukčević, Postonjski, Lusavec - Mitrovski, Dabro, Drožđek

- S Varaždinom smo igrali u prvenstvu i Kupu. Igraju otvoreno, dosta dobro iz zadnje linije kontroliraju posjed sa Zelenikom. Naprijed imaju igrače koji mogu stvoriti višak i zabiti gol. Mi ćemo se također postaviti otvoreno, cilj nam je dominirati i usmjeriti utakmicu. Pristup neće biti upitan, igrači su odgovorni, rade maksimalno na treninzima, to mora biti standard, da o tome uopće ne razgovaramo. Vjerujem da u nedjelju neće biti do pristupa, bit ćemo pravi - rekao je prije utakmice Hajdukov trener Jure Ivanković. 

- Hajduk sada igra rasterećeno, nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati - kazao je Nikola Šafarić.

 

Ključne riječi

Komentara 9

NO
Noštromo
19:15 05.05.2024.

Zasluzili su borbenošcu ni zvizduka nema, a i zašto bi udruga zvizdala. Hns kriv Uefa sudci itd. svaku godinu.

KU
Kujttim
19:00 05.05.2024.

Hajduk ima krizu rezultata, ali nema krizu igre. Ne igraju stari(Nikola Kalinić), nespremni (Ivan Perišić) i debeli igrači (Marko Livaja), nego oni koji su mladi, spremni i fit.

PO
podanak
19:03 05.05.2024.

"HNL je jaka liga", i "danas svi igraju nogomet". Da nije možda sudac opet oštetio Hajduk?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije