Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI UTAKMICA

Inter petardom demolirao Frosinone. Novi talijanski prvaci pobjeđuju do kraja

Serie A - Frosinone v Inter Milan
Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS
1/4
10.05.2024.
u 23:59

U prvom ogledu 33. kola Bundeslige nogometaši Stuttgarta upisali su novu pobjedu, slavili su kod Augsburga 1-0. Nogometaši Nice s minimalnih su 1-0 svladali Le Havre u ogledu 33. kola francuske Ligue 1, a pobjednika nije bilo u susretu Bresta i Reimsa koji su odigrali 1-1. Pobjednika nije bilo u prvom susretu 35. kola španjolske La Lige, nogometaši Alavesa i Girone su odigrali 2-2

Nogometaši Intera, novi talijanski prvaci, lakoćom su osvojili nova tri boda u talijanskoj Serie A, na gostovanju su u ogledu 36. kola pobijedili Frosinone 5-0. Domaću mrežu otključao je Frattesi golom u 19. minuti, a u nastavku je uslijedio potop Frosinonea. Gosti iz Milana su postigli još četiri pogotka, a strijelci su bili Arnautović u 60., Buchanan u 77., Martinez u 80. i Thuram u 84. minuti za konačnih 5-0 najbolje talijanske momčadi.

Inter trenutačno ima čak 21 bod više od gradskog rivala Milana koji je drugi, dok je Frosinone na 17. mjestu, vrlo blizu opasne zone ispadanja. Subotnji parovi 36. kola su Napoli - Bologna i Milan - Cagliari. U nedjelju su na rasporedu utakmice Lazio - Empoli, Genoa - Sassuolo, Verona - Torino, Juventus - Salernitana i Atalanta - Roma, dok će u ponedjeljak igrati Lecce - Udinese i Fiorentina - Monza.

VIDEO Luka Modrić plakao nakon drame: 'Ovo bi mogao biti kraj'

Ligue 1

Nogometaši Nice s minimalnih su 1-0 svladali Le Havre u ogledu 33. kola francuske Ligue 1, čime je Le Havre i dalje ostao blizu opasne zone ispadanja. Jedini pogodak na susretu postigao je Boga već u 12. minuti, a unatoč slavlju Nica je ostala na petom mjestu ljestvice. Sada ima bod manje od četvrtog Lillea. Le Havre je ostao na 15. mjestu te ima tri boda više od Metza koji je šesnaesti, a s te pozicije će momčad dodatno razigravati za ostanak u Ligue 1.

Pobjednika nije bilo u susretu Bresta i Reimsa koji su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 25. minuti golom Munetsija, dok je u nadoknadi prvog dijela izjednačio Brassier. Brest je treći, dok se Reims popeo na deseto mjesto. Sve ostale utakmice ovog kola na programu su u subotu. Parovi su PSG - Toulouse, Strasbourg - Metz, Rennes - Lens, Marseille - Lorient, Clermont - Lyon, Nantes - Lille i Montpellier - Monaco.

Bundesliga

U prvom ogledu 33. kola Bundeslige nogometaši Stuttgarta upisali su novu pobjedu, slavili su kod Augsburga 1-0 te su privremeno stigli na drugo mjesto ljestvice. Stuttgart je preskočio Bayern na ljestvici od kojeg ima bod više, ali Bavarci tek moraju odigrati svoj dvoboj ovog kola. Augsburg je upisao četvrti ligaški poraz u nizu.

Utakmica je odlučena početkom drugog dijela, u 48. minuti je jedini pogodak postigao Guirassy, drugi najbolji strijelac Bundeslige. Kod Augsburga je cijelu utakmicu odigrao Kristijan Jakić, dok je Dion Drena Beljo zaigrao tek od 85. minute. Subotnji parovi su Leipzig - Werder, Freiburg - Heidenheim, Borussia (M) - Eintracht, Koeln - Union Berlin i Mainz - Borussia (D), dok se posljednje tri utakmice kola igraju u nedjelju. Sastaju se Darmstadt - Hoffenheim, Bayern - Wolfsburg i Bochum - Bayer.

La Liga

Pobjednika nije bilo u prvom susretu 35. kola španjolske La Lige, nogometaši Alavesa i Girone su odigrali 2-2 u Vitoriji. Drugoplasirana Girona je bila milimetrima blizu pobjede jer je vodila 2-1 sve do 99. minute. Tada je junak Alavesa u ovom ogledu Jon Guridi postigao svoj drugi gol na susretu i postavio konačnih 2-2. Dva puta je Girona vodila golovima Garcije u četvrtoj i Herrere u 44. minuti, ali je svaki put Jon Guridi imao odgovor na to. Ovim je rezultatom stao pozitivan niz oba sastava, jer su i Alaves i Girona prije međusobnog ogleda imali po tri pobjede u nizu.

Girona je druga na ljestvici, a Alaves je sada na 11. poziciji. U subotu će se za bodove boriti Mallorca - Las Palmas, Villarreal - Sevilla, Granada - Real Madrid i Athletic - Osasuna. Nedjeljni parovi su Cadiz - Getafe, Atletico Madrid - Celta, Valencia - Rayo Vallecano i Betis - Almeria, dok će kolo zaključiti u ponedjeljak Barcelona - Real Sociedad.

GALERIJA Veliko slavlje u Madridu! Real u tri minute preokrenuo i izborio finale

Serie A - Frosinone v Inter Milan
1/39

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije