Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI U AUSTRALIJI

Hrvat koji je ispisao povijest: Napustio sam Jugoslaviju jer su me lažno optužili da sam fašist

Žuvela
Marko Prpić/Pixsell
04.05.2024.
u 18:11

– Želio sam nešto drugo, a to u političko-ekonomskoj konstelaciji nisam mogao. Već tada određeni krugovi bili su netrpeljivi jedni prema drugima. Sve pripreme za velika natjecanja održavale su se u Srbiji, u nekoj od srpskih banja, osim ako su bile na moru, jer onda su Srbi htjeli doći na more. A Bosanci su pak igrali svoju igru – kaže Goran Žuvela

Ključne riječi

Komentara 3

JE
Jegermeister
20:00 04.05.2024.

Čak i danas i to nakon što se Hrvatska riješila koalicije sa Srbima i Slovencima (Kraljevine SHS) i kasnije Jugoslavije, HDZ (koji je bio ma vlasti zadnjih 30-ak godina) dozvoljava svojim koalicijskim partnerima da pogrdno nazivaju Hrvate. Podsjetimo se:Atentat u Narodnoj skupštini 1928., dogodio se 20. lipnja 1928. godine kada je u Narodnoj skupštini Kraljevine Jugoslavije u Beogradu izvršen atentat na zastupnike Hrvatske seljačke stranke, Ivana Pernara, Đuru Basaričeka, Ivana Granđu, Stjepana Radića i Pavla Radića. Atentat je izvršio zastupnik Narodne radikalne stranke, Puniša Račić. To nije bilo moguće bez kvislinga iz hrvatskih redova čiji potomci još uvijek haraju hrvatskim ustanovama.

MA
Maslac
21:01 04.05.2024.

Ha ha, svi su krali, otimali i bili na funkcijama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije