Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Slunj, Restoran Pino: Janjetina, odojak, grah, pastrve...

Restoran Pino
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/2
03.05.2024.
u 09:48

Restoran Pino, Gornji Nikšić 56, Slunj

Janjetina je simbol stare ceste D-1 prema moru, koja je naš Route 66, a Pino jedno od mjesta na kojem se ona oduvijek posluživala. Niz je restorana u Slunju, od Petre, Kuma, Ambara, Fenixa, Granda, Mirjane, do Bešteka, Centra, Kvarta... i svagdje je – gužva. U ovom se kraju oduvijek dobro jelo.

– Janjetina, odojak s ražnja, grah, goveđi gulaš, teleća pečenka, pastrve, pa i lignje, koje su nama omiljene, pripremamo turistima od 1998. godine. Pa i predsjednik je znao doći, kad je bio predsjednik, pa i u predsjedničkoj mirovini, baš na janjetinu – govore Milka i Nikolina Radočaj, majka i kći, vlasnice Pina. Janjetina je iz kraja, iz Cetingrada, Nikšića i Cerovca, a mnogi je ovdje kušaju prvi put:

– Ohrabrimo strance koji prvi put jedu pečenu janjetinu pa im kažemo: "Pustite vilicu i nož, rebrica slobodno jedete rukama." Doživljaj im je to koji će zapamtiti.

Izbor i kvaliteta jela 43

(do 50 bodova)      

Izbor i ponuda pića 13

(do 15 bodova)      

Posluga i ljubaznost 10

(do 10 bodova)      

Dojmovi i prostor 15

(do 20 bodova)      

Ukupnost ponude 4

(do 5 bodova)

Ukupno: 86

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije