Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Umjesto smjene, Puljak je intendantu Vicku Bilandžiću dao vremena da "popravi odnose"

Zvonimir Barisin/PIXSELL
03.05.2024.
u 10:04

Dok poteštat i intendant Vicko Bilandžić pokušavaju uvjeriti javnost da u teatru cvjetaju ruže, zaposlenici su ogorčeni

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak uspio je uvjeriti članove Kazališnog vijeća izabrane od Grada da nije važan meritum, već da treba "spustiti balun na zemlju" i raditi na pomirbi. Na sastanak u Banovinu nije pozvao predstavnike zaposlenika i umjetnika u KV-u koje je jednoglasno odbilo prihvatiti programsko i financijsko izvješće intendanta za 2023., a nije usvojilo ni plan za 2024. godinu. Splićani su očekivali smjenu intendanta ili Kazališnog vijeća ili ostavku članova KV-a kad shvate da gradonačelnik ne uvažava njihovo mišljenje. Od svega dogodilo se – ništa! Dogovorili su se da će se dogovarati, da će intendantu dati vremena da popravi do temelja narušene odnose, koji se očituju nepovjerenjem, nekomuniciranjem, neznanjem i nestručnošću.

Dok poteštat i intendant Vicko Bilandžić pokušavaju uvjeriti javnost da u teatru cvjetaju ruže, zaposlenici su ogorčeni. Glumac Marjan Nejašmić Banić, predstavnik 130 umjetnika u KV-u, kaže:

– Žao mi je što kolegica Dajana Stolić Bohnert i ja nismo pozvani na sastanak. Situacija je poprilično jednostavna: KV je jednoglasno još krajem veljače odbio programsko i financijsko izvješće intendanta, a ponovno jednoglasno nije prihvatio plan i program za 2024. godinu. Prema Zakonu o kazalištu stekli su se uvjeti za smjenu intendanta. Kako nas sjećanje služi, ova je gradska uprava nedavno vrlo rezolutno reagirala pri smjeni prošlog intendanta kojem na Vijeću nije prošlo programsko izvješće. Očekivali smo raspravu na Gradskom vijeću, ali gradonačelnik očito misli drukčije. U kazalištu se već neko vrijeme osjeća nezadovoljstvo. To nije sve: intendant još nije predao Festivalskom vijeću ovogodišnjeg, jubilarnog 70. Splitskog ljeta plan i program. Dakle, ako svi, Sindikat, Radničko i Kazališno vijeće upozoravaju da problema ima, kako se složiti s tvrdnjama intendanta i gradonačelnika da je "sve u najboljem redu" i da je "HNK najuspješniji ikad"?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije