Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Varaždin

Olivera Balašević o obitelji, odrastanju i ljubavi

OLIVERABALASEVIC.COM
03.05.2024.
u 10:04

Supruga Đorđa Balaševića gostuje s monobajkom koja se temelji na njezinoj knjizi "Planeta Dvorište"

Na programu HNK Varaždin 11. svibnja je tzv. monobajka "Prezime ruže" Olivere Balašević. U 80 minuta ona spaja teatar ispovijesti, video, čak i jela koja evociraju uspomene. Pripovijeda o svom životu, sjećanjima, emocijama, sreći, tuzi, nadanjima, ali i 40 godina ljubavi koje je proživjela s pokojnim kantautorom Đorđem Balaševićem.

Predstava je nastala na temelju njezine autobiografske knjige "Planeta Dvorište" čija je glavna junakinja njezina majka, a u čiju je čast knjigu potpisala svojim djevojačkim prezimenom Savić. Olivera je rođena u Zrenjaninu 1959., odakle je po završetku gimnazije otišla na studij u Novi Sad, u kojem i danas živi.

"Iz tog podatka se naslućuje da je formalno ispunjeno sve što je potrebno za pristojnu biografiju; matura, fakultetska diploma, sve u roku. U stvari, majka dvije djevojčice postala sam možda i koju godinu prije roka, pa sam diplomirala koju godinu poslije, ali sve je to došlo na svoje do rođenja njihova brata...Godine su ionako tu da se pamte, a ne da se broje. Životom sam od prvog otkucaja srca bila toliko fascinirana, da mi je promaklo da ga od početka odbrojavam. A kad to ne kreneš na vrijeme, stvari se zakompliciraju. Uhvati te panika kad shvatiš da ti je šezdeseta, a da nisi prestala biti djevojčica. U šetnji sa svoje dvije unuke zapitaš se da li ćeš jednog dana i ti postati baka? Ali, da se ne lažemo, to i jest ono o čemu sam oduvijek maštala - da kad odrastem postanem odrasla djevojčica, i ništa drugo...", kazala je autorica.

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
13:25 03.05.2024.

Tisuće i tisuće uzalud poginulih za ovakvu državu, u kojoj Hrvat samo slučajno može imati svoj prostor, ali balaševičanja, prijovičanja, zdravkovičanja i ostalog smetja svakodnevno. Uz potporu ovih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije