Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pukovnija iz Mariupolja

Što se događa s Azovom: Bore se i elana imaju, a traže da im Amerikanci ponište embargo na oružje

29.04.2024.
u 17:15

I dok se rat nastavlja punom žestinom, sve se više i tu čuje mišljenje kako visok moral i svježe razmišljanje u boljim postrojbama Ukrajine, poput Azova, neće biti dovoljni za pobjedu u ratu nacionalnog opstanka, a priroda zapadne podrške u praksi frustrira mnoge ukrajinske vojnike.

Komentara 32

AS
Asirijac
18:53 29.04.2024.

Ukrajinci traze!? Haha sve zapadna americka propaganda govori ”sto ukrajinci hoce ”! Monterarna im je ”americka glava” i uspjeli bi da nisu fizicki takli ruse iz ukrajine.

ST
stomiovotreba
19:09 29.04.2024.

"Priroda zapadne podrške u praksi frustrira mnoge ukrajinske vojnike". Ma nije moguce! Da li se itko pita kako smo mi bili frustrirani 1990?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:28 30.04.2024.

Rusi su kod Ocheretyne u oblasti Doneck napravili prodor prema istoku s 5 svojih brigada. Koji je uzrok tog ruskog taktičkog uspjeha? Ukrajinsko zapovjedništvo je smjenjivalo izvrsnu ukrajinsku 47. brigadu s 115. brigadom sastavljenom od vojnika s nedovoljnom obukom i lošijim naoružanjem. Obrambeni položaji nisu bili završeni i povezani. Rusi su odabrali period kada Ukrajincima nije stizala pomoć u municiji i iznenadilim svojom "raid" taktikom. I unatoč svemu toga dana su Rusi izgubili 1.350 vojnika, najviše u nekoliko tjedana. Odakle toliki gubici? Zbog nedostatka oklopne i raketne podrške (manjka tehnike?) Rusi su ubacili masovne pješačke napade. I uspjeh je u osvajanju mjesta od 3.300 stanovnika bez industrije. Naravno, Rusi su eksploatirali taj lokalni uspjeh i krenuli u više smjerova, zaujzeli Novomikhalivku, došli do Netaylove i Novooleksandrivke i otvara se mogućnost osvajanja daljnjeg cilja Pokrovska. Ili jednostavnije, Ukrajinci su izgubili teren, Rusi vojnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije