Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA RUNDA PREGOVORA

Milić: Hrvatska vrlo brzo dobiva novu i stabilnu vladu

Zagreb: Odlazak Domovinskog pokreta sa sastanka s HDZ-om
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
15.05.2024.
u 17:41

Iduća faza razgovora su državni tajnici tajnici, a cijela priča mogla bi biti završen sutra ili prekosutra, poručio je glasnogovornik vlade.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić izjavio je u srijedu da će Hrvatska vrlo brzo dobiti novu i stabilnu vladu, no prije toga Hrvatski sabor mora usvojiti novi Zakon o ustrojstvu i djelokrugu državnih tijela, s obzirom na promjene u sastavu i imenima ministarstava.

"Mogu reći da smo u situaciji da će Hrvatska vrlo brzo imati formiranu novu i stabilnu vladu. Trenutno se finalizira Zakon o ustrojstvu i djelokrugu državnih tijela, njega će sutra predložiti saborski klub HDZ-a, on je temelj za ustroj buduće vlade", rekao je Milić u izjavi medijima nakon još jedne runde održanih razgovara u Banskim dvorima

Na konzultacijama su bili i predsjednik te potpredsjednik kluba zastupnika nacionalnih manjina Vladimir Bilek i Robert Jankovics, no o imenovanju predstavnika nacionalnih manjina na potpredsjedničko mjesto u vladi nije bilo još govora, kazao je Milić.

VEZANI ČLANCI

Nakon što je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica ranije danas izjavio da oko koalicijskog sporazuma s HDZ-om ima jako puno posla te da nije moguće da se već u petak izglasa nova vlada, Milić odgovara da su dvije strane do sada postigle visok stupanj suglasja oko svih bitnih tema, a ubrzo će na svjetlo dana izaći i program nove vlade.

"Naša suradnja se ne svodi na jedno ili dva pitanja koja se provlače u medijima. Imamo jako puno drugih tema oko kojih približavamo stajališta, a koja su važna za budućnost hrvatskih ljudi, za gospodarstvo, za demografsku obnovu i za kvalitetan život umirovljenika", napomenuo je.

Iduća faza razgovora su državni tajnici tajnici, a cijela priča mogla bi biti završen sutra ili prekosutra, poručio je glasnogovornik vlade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije