Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAJTE SVOJ GLAS

ANKETA Čeka nas utakmica za prvaka. Tko osvaja titulu - Dinamo ili Rijeka?

Rijeka i Dinamo remizirali na Rujevici
Nel Pavletic/PIXSELL
29.04.2024.
u 16:10

Dinamo ima i dodatni korak prednosti u odnosu na svog ljutog suparnika, bolji omjer u međusobnim duelima

Hrvatska nogometna sezona bliži se svome kraju. Dinamo i Rijeka među sobom će podijeliti dva trofeja u izlozima, onog za prvaka države i pobjednika Kupa. Dinamo je prvi puta ove sezone na kraju kola na vodećem mjestu u HNL-u, plavi iz Maksimira sada imaju bod prednosti u odnosu na drugoplasiranu pratnju s Rujevice. A upravo će se ondje, u nedjelju od 19.30 sati susresti Rijeka i Dinamo u, možda i odlučujućem, derbiju 33. kola domaćeg prvenstva. 

Dinamo ima i dodatni korak prednosti u odnosu na svog ljutog suparnika, bolji omjer u međusobnim duelima. U dosadašnja tri ovosezonska prvenstvena duela Dinamo je Rijeku pobijedio dvaput, dok je jedini dosada odigrani sraz na Rujevici završio remijem. To znači da će, kako god završio dvoboj u nedjelju, Dinamo svakako imati "bod više". A to nije mala stvar ovako kasno u sezoni...

Podsjetimo, Rijeka je do ovoga kola imala vodstvo na ljestvici, no Dinamo je u subotu pobijedio Varaždin i prestigao je. Momčad Željka Sopića u nedjelju je kiksala i rezultatom 2:1 izgubila od Lokomotive u Zagrebu. Do kraja sezone, nakon ogleda Rijeke i Dinama obje momčadi moraju još igrati protiv Osijeka i Slaven Belupa, dok Dinamo još ima okršaj s Rudešom, a Rijeka gostuje u Varaždinu.

Borba za naslov, raspored do kraja

33. kolo: Rijeka - Dinamo (5.5., 19.30)
34. kolo: Varaždin - Rijeka (11.5., 17 sati), Dinamo - Osijek (11.5., 19.30)
35. kolo: Slaven - Dinamo (18.5., 19.10), Osijek - Rijeka (19.5., 19.30)
36. kolo: Rijeka - Slaven, Dinamo - Rudeš (25.5., 19 sati)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije