Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA U ZAGREBU?

Split uvjerljiv protiv Cibone u prvom činu borbe za finale Prvenstva Hrvatske

Split: Prva utakmica polufinala doigravanja Favbet Premijer lige KK Split - KK Cibona
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/5
12.05.2024.
u 23:45

Druga utakmica igrat će se u srijedu u Zagrebu, a u finale će se plasirati momčad koja prva ostvari dvije pobjede

Košarkaši Splita poveli su sa 1-0 u pobjedama protiv Cibone u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske domaćim 89-74 (25-21, 27-14, 21-16, 16-23) uspjehom u prvom dvoboju. Lawrence Fundenburk je sa 20 koševa bio najefikasniji kod Splita, Toni Perković je dodao 19, a Shannon Shorter 16, dok je kod Cibone prvo ime bio kapetan Krešimir Radovčić sa 29 ubačaja, Ivan Majcunić ga je pratio sa 18.

Utakmica Splita i Cibone bila je neizvjesna samo u prvoj četvrtini kada su se momčadi nekoliko puta izmjenjivale u vodstvu. No, u drugih 10 minuta proradio je vanjski šut domaćih koji su se stoga brzo odvojili na dvoznamenkastu razliku da bi prvo poluvrijeme s dvije trice zatvorio Shorter, a Split u svlačionicu otišao s velikih 52-35.

Razlika u korist Splita rasla je i početkom drugog poluvremena pa je u 25. minuti bilo 66-44 i pitanje je pobjednika bilo odlučeno iako se Cibona u 37. minuti približila na 81-69.

Druga utakmica igrat će se u srijedu u Zagrebu, a u finale će se plasirati momčad koja prva ostvari dvije pobjede.

U drugom polufinalu igraju prvak Zadar i Dinamo-Zagreb, a oni će svoj prvi dvoboj igrati u ponedjeljak u Zadru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije