Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKA
Povratak na članak

Strašna pogreška čije posljedice se još osjete: 'Moja mama je dala injekcije koje su ubile moju braću'

Ti tretmani činili su se kao slamka spasa za mnogu djecu u Velikoj Britaniji u 1970-ima, ali se pokazalo kako su ti koncentrati plazme bili kontaminirani HIV-om i hepatitisom. Roger Newman imao je samo 15 godina kad su mu rekli da je zaražen HIV-om.

Komentari 2

SU
SULUD
06:59 28.04.2024.

Kada me pitaju zašto sam teoretičar zavjere i ne vjerujem u znanost. Eto zato

VL
TH
than
00:05 28.04.2024.

Nije to pogreška, već neznanje. Ipak su to bile 1970te. Nije se niti znalo što je HIV tada. Nažalost, većina naših dostignuća na području medicine je zapravo slučajna. Od običnog penicilina do bojnih otrova čiji se kemijski sastav i dan, danas koristi u borbi protiv nekih rakova kao kemoterapija. Kao i ovo najnovije covid cjepivo koje i samo ima potencijal u borbi protiv nekih oblika raka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.