Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBITELJI SPORTA

FOTO/VIDEO Cristiano Ronaldo i Joshua u publici meča stoljeća Fury - Usik

Foto: REUTERS
1/4
19.05.2024.
u 00:29

Pobjednik će postati prvi neprikosnoveni ondosno jedini prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu.

Boks će nakon 25 godina u subotu navečer dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije nakon ishoda borbe u Rijadu između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika. Stoga nije ni čudo da je meč privukao brojne inače uspješne sportaše odlučne u tome da i oni sudjeluju u gotovo pa povijesnom trenutku.

U publici su viđeni nogometna superzvijezda Cristiano Ronaldo koji trenutno igra za Al Nassr i najpopularnijeg teškaša trenutno Anthonyja Joshuu..

1/4

Pobjednik će postati prvi neprikosnoveni ondosno jedini prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova pobijedivši na bodove protiv Evandera Holyfielda. Čak 25 godina kasnije u Saudijskoj Arabiji u Rijadu, koji je postao svjetska prijestolnica boksa, održat će se prestižan dvoboj.

 

Fury, 35-godišnji dvometraš, imao je neugodnu epizodu u pobjedi protiv MMA borca ​​Francisa Ngannoua u listopadu, ali od tada je skinuo višak kilograma i ima najbolju tjelesnu građu u životu. S 37 godina, Usik, bivši apsolutni prvak u poluteškoj kategorije, također olimpijski pobjednik 2012., niži je od Britanca 15 centimetara, ali je već trijumfirao nad višim protivnicima, osobito dva puta protiv impozantnog Anthonyja Joshue.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije