Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOĐI U VINKOVCE

Preminuo Miroslav Štivić, autor pjesme koju je proslavio Shorty

Miroslav Štivić
Foto: Facebook
1/3
18.05.2024.
u 12:13

Štivić je pjesmu prvi put plasirao 1995. godine, dok je aranžman bio djelo kapel majstor Zlatnih dukata Hrvoja Majića. Međutim, pjesma svoj puni sjaj ostvaruje 2004. godine. Naime, istu je tada preradio Dalibor Bartulović – Shorty te je pjesma poharala top-ljestvice u Hrvatskoj.

Nakon teške bolesti sinoć je u osječkom KBC-u preminuo Miroslav Štivić, najpoznatiji kao autor teksta i glazbe "Dođi u Vinkovce”, objavio je portal Vinkulja.hr. 

Štivić je pjesmu prvi put plasirao 1995. godine, dok je aranžman bio djelo kapel majstor Zlatnih dukata Hrvoja Majića.
Međutim, pjesma svoj puni sjaj ostvaruje 2004. godine. Naime, istu je tada preradio Dalibor Bartulović – Shorty te je pjesma poharala top-ljestvice u Hrvatskoj.

Gotovo jednako uspješnu suradnju ovaj dvojac imao je i po pitanju pjesme „Dok Dunav” koja na potresan način govori o stradanju Vukovara i vukovarskih branitelja.

VEZANI ČLANCI: 

Štivić je bio član i originalne postave cerićkog tamburaškog sastava Sinovi ravnice.

VIDEO: Svjetska zvijezda John Newman stiže u Umag: 'Puno sam čuo o Baby Lasagni, veselim se vidjeti nastup'

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Ričard
Ričard
00:54 25.05.2024.

Počivao u miru

BA
bandoo
16:35 18.05.2024.

"Sve moje staze su davno zarasle stojim na pragu vrata Hrvatske,zovu te ,zovu ,ravni Slavonske,dođi u Vinkovce,''počivao u miru Božjem

BA
bandoo
16:20 18.05.2024.

Neka mu laka slavonska zemlja,počivao u miru Božjem, 🙏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije