Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

U ruskom napadu poginulo najmanje 11 ljudi. Zelenski: Dva Patriota za Harkiv mogu napraviti temeljnu razliku

Aftermath of a Russian missile attack in Kharkiv
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
1/3
19.05.2024.
u 19:44

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovno je pozvao zapadne saveznike da Kijevu pošalju dodatne sustave protuzračne obrane kako bi zaštitili Harkiv i druge gradove.

Rusija je u nedjelju pogodila odmaralište smješteno blizu drugog najvećeg ukrajinskog grada, a napala je i okolna sela, usmrtivši najmanje 11 osoba i ranivši veći broj ljudi. Raketni udari zadnji su u nizu neprestanih ruskih napada proteklih tjedana na harkivsku regiju u sjeveroistočnoj Ukrajini, gdje su ruske snage pokrenule ofenzivu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovno je pozvao zapadne saveznike da Kijevu pošalju dodatne sustave protuzračne obrane kako bi zaštitili Harkiv i druge gradove.

"Svijet može zaustaviti ruski teror - a kako bi to učinio, mora se nadići manjak političke volje među čelnicima", rekao je Zelenskij na Telegramu.

"Dva Patriota za Harkiv mogu napraviti temeljnu razliku", rekao je, misleći pritom na proturaketne obrambene sustave Patriot.

Sustavi protuzračne obrane za druge gradove i dostatna podrška vojnicima na bojišnici osigurali bi ruski poraz, dodao je predsjednik Zelenski.

Snimke magle na područje gdje je prizemljen helikopter

Komentara 7

SE
Serengeti
20:45 19.05.2024.

U odmaralištu? Zar su civili bili u odmaralištu blizu prve crte obrane?

IG
IgorY
21:42 19.05.2024.

Ajde Zelenski dosta više. Pa nije ovo film. Od kada je rat počeo još nisi rekao niti jednu istinu. Prekini više. Gdi je ona protuofenziva, pa već ste trebali biti pred Moskvom, a još malo bježati ćete iz Kijeva.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:13 20.05.2024.

Pristižu konfuzne vijesti s ratišta. To se dešava kada je situacija relativno neizvjesna, a obje strane žele je prikazati povoljnijom za sebe. Na jveća vijest je s ukrajinske strane kako su ukrajinske postrojbe potopile ili oštetile(?) dva ruska ratna broda, jedan je minolovac 266, a drugi je ratni borbeni brod. Rusi tu vijest od jučer nisu potvrdili, a radi se o bivšim ukrajinskim brodovima koje su Rusi uhvatili u bazama na Krimu kada su vjerolomno napali 2022, a Putin lagao cijelom svijetu da to nisu ruske postrojbe na Krimu već je to spontano goloruki narod. Kad se pojavila ruska Crnomorska flota u blokadi ukrajinskih baza i ruski helikopteri više nije bilo priča o golorukom narodu već se radilo o izdaji rusofonskog stanovništva u ukrajinskim obrambenim snagama. Rusi tvrde da su osvojili selo Staritsa, što je vjerojatno, ali se više ne spominje selo Hlyboke koje je istovremeno bilo napadnuto i također je moguće zauzeto od Rusa. Ukrajinci su dronovima gađali ruske vojne tvornice kod Tule. Ruske postrojbe idu bliže prema gradu i raskrsnici Lyptsi u oblasti Harkiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije