Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtva femicida

Policajci pognute glave ulazili u zgradu ubijene žene: 'Djeca su čekala da se majka vrati, a onda su im srušili svijet'

Zagreb: Muškarac oštrim predmetom usmrtio ženu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
07.05.2024.
u 20:53

Za kazneno djelo teškog ubojstva partneru ubijene prijeti zatvorska kazna od najmanje 10 godina

Nekoliko dana nakon što je zemljom odjeknula vijest o sinu koji je ubio majku pa hladnokrvno otišao u kafić, u Zagrebu je počinjen još jedan femicid. Ovoga puta muškarac je nožem presudio svojoj partnerici na savskom nasipu, a policiji je rekao da je ona njega napala prva.

Mlada žena ubijena je nedaleko od nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu oko 19:20 sati u ponedjeljak, na nasipu kojim cijeli dan prolaze ljudi. Jutarnji list doznaje da je stradala žena bila grafička dizajnerica i majka, omiljena u društvu, a njeni bližnji ističu da nikada nije postupala agresivno. "Bila je predivna žena i predivno je odgajala djecu koja nisu zaslužila da na takav gnjusan način ostanu bez majke" komentirala je za taj portal jedna njena prijateljica.

Poznanik ubijene ispričao im je da mu je proteklih tjedana govorila da joj je dosta muškarca koji joj je presudio, ali inače nije puno pričala o njemu. "Voljela je Savski nasip i Savu. Često je šetala po stazama uz rijeku i znala nam slati slike. Ironično, ali ubijena je tamo gdje je voljela biti u slobodno vrijeme" kazao je.

Susjeda koja je te večeri vidjela policajce kako pognutih glava ulaze u zgradu brine za djecu ubijene žene. "Čekali su majku da im se tu večer vrati, a umjesto nje došla im je policija i srušila svijet" rekla je Jutarnjem.

Kriminalističko istraživanje još je u tijeku. Kada je policija stigla na mjesto ubojstva, na poziv osumnjičenog, govorio im je da nije htio ubiti ženu i da je ona napala njega, no kasnije se branio šutnjom. Za kazneno djelo teškog ubojstva prijeti mu zatvorska kazna od najmanje 10 godina.

GALERIJA Privođenje osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić

Zagreb: Muškarac oštrim predmetom usmrtio ženu
1/26
Ključne riječi

Komentara 8

DE
Dex
21:32 07.05.2024.

10 godina uživanja i navlačenja kožice na državni trošak? Dva metra štrika i gotovo

LO
loraxy
23:10 07.05.2024.

Na trg s njim! Neka mu narod sudi! Za djecu se treba pobrinuti država koja je zakazala u svim mogućim smjerovima.

ZO
Zoran
08:08 08.05.2024.

Ma kojih 10 godina? Zatvoriti,zazidati,da nikad živ ne iziđe na slobodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije