Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni spektakl

Obožavatelji Eurovizije ljutiti što ova zemlja nije prošla u finale: 'Pokradeni su'

68. Eurovision Song Contest - 1st semi-final
Foto: Jens Büttner/DPA
1/5
08.05.2024.
u 10:53

Poljsku je predstavljala Luna s pjesmom "The Tower". Nastupila je šesta, a uz nju je bila i scenografija i plesači koji su oduševili svojom izvedbom. No, Luna ipak nije uspjela izboriti finale Eurovizije, što je naljutio obožavatelje ovog glazbenog spektakla. Hrpa njih sada po X-u (bivšem Twitteru) piše kako je pokradena i da je zaslužila svoje mjesto u finalu. "Poljska je baš pokradena", ističu.

U utorak je održana prva polufinalna večer ovogodišnje Eurovizije u kojoj je nastupio i hrvatski predstavnik Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić (28). Marko je zapalio Arenu u švedskom Malmöu i plasirao se u finale, a osim Hrvatske, u prvom polufinalu nastupilo je još 14 zemalja i to su: predstavnica Cipra Silia Kapsis, predstavnik Litve Silvester Belt, Irsku su predstavljali Bambie Thug, Ukrajinu Alyona Alyona & Jerry Heil, Poljsku LUNA, Island Hera Björk, Finsku Windows95man, Moldaviju Natalia Barbu, Azerbajdžan Fahree feat. Ilkin Dovlatov, Australiju Electric Fields, Portugal Iolanda i Luksemburg TALI. Od 15 izvođača, samo se njih 10 plasiralo u subotnje finale, a mnoge je iznenadilo što se na tom popisu nije našla i Poljska.

Naime, Poljsku je predstavljala Luna s pjesmom "The Tower". Nastupila je šesta, a uz nju je bila i scenografija i plesači koji su oduševili svojom izvedbom. No, Luna ipak nije uspjela izboriti finale Eurovizije, što je naljutio obožavatelje ovog glazbenog spektakla. Hrpa njih sada po X-u (bivšem Twitteru) piše kako je pokradena i da je zaslužila svoje mjesto u finalu. "Poljska je baš pokradena", ističu. 

"Stvarno?! Finska, Cipar, Srbija i Luksemburg su u finalu, a Poljska nije?" dojmovi su obožavatelja na X-u.

Inače, eurovizijske kladionice Poljskoj su predviđale ulazak u finale s 82 posto sigurnosti. Dodajmo da su iste kladionice Baby Lasagni i Ukrajinkama predviđale ulazak u finale s 96 posto sigurnosti, Litvi s 95 posto, Finskoj s 94, a Irskoj s 92. Da ćemo Luksemburg gledati u finalu bilo je 90 posto sigurno, a Cipar 85. U prolazak Portugala kladilo se s 75 posto sigurnosti, a Australije s 52. Postotak od 52 imala je i Srbija, a za Sloveniju se mislilo da će proći s 38 posto šansi. 

Podsjetimo, u finale su prošli: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg. 

VIDEO Baby Lasagna nakon prolaska u finale razgovarao s novinarima

 

Komentara 3

Avatar votum
votum
14:56 08.05.2024.

Nije mi jasno po kojem kriteriju je Srbija prošla?! I da se ne svađamo, da Konstrakta je bila zaslužila ..ali ova "zavijača" Rudamooda ?!? Ni malo!

PA
PavelHršak
12:07 08.05.2024.

Od 15 natjecatelja dalje je moglo proći 10. Jasno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije