Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA U SVIBNJU

Predate li barem jednom otpad u reciklažno dvorište, dobit ćete 20 plavih vrećica

Zagreb: Od danas su na prodajnim mjestima dostupne nove vrećice za razvrstavanje otpada
Emica Elvedji/PIXSELL
08.05.2024.
u 13:45

Nakon akcije podjele vrećica, najavljuju i nadogradnju aplikacije "RazvrstajMojZG” te nastavak programa evidencije i nagrađivanja korisnika reciklažnih dvorišta

Kako bi dodatno potaknuo praksu razdvajanja otpada, Grad Zagreb pokrenuo je još jednu akciju dodjele besplatnih ZG vrećica za korisnike reciklažnih dvorišta iz kategorije kućanstva. Svi koji barem jednom tijekom svibnja predaju otpad na nekom od 21 reciklažnih dvorišta ostvaruju pravo na dva paketa plavih vrećica od 10 litara, odnosno 20 komada, bez obzira na prethodni broj dolazaka.

Inicijativa dolazi kao odgovor na pozitivan trend u porastu broja korisnika reciklažnih dvorišta nakon uvođenja ovakvog načina ostvarivanja prava na besplatne vrećice, priopćili su iz Zagrebačkog holdinga. U odnosu na 2021., navode, u prošloj je godini broj korisnika povećan 145 posto, a u reciklažnim su dvorištima predali 27.752 tone otpada.

VEZANI ČLANCI:

Nakon akcije podjele vrećica, najavljuju i nadogradnju aplikacije "RazvrstajMojZG” te nastavak programa evidencije i nagrađivanja korisnika reciklažnih dvorišta. Pritom će oni koji unutar pet mjeseci uzastopce barem jednom mjesečno evidentiraju posjet reciklažnom dvorištu moći ponovno ostvariti pravo na besplatne vrećice.  

Potpuni popis reciklažnih dvorišta, radno vrijeme i vrste otpada koje se mogu odložiti, korisnici mogu provjeriti na stranicama Holdingove podružnice Čistoća.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
14:05 08.05.2024.

Cijeli svijet se na razne načine (zabranama proizvodnje, ograničavanjem upotrebe, edukacijom, proizvodnjom alternativnih proizvoda, itd.) bori protiv plastike kao jednog od najopasnijih produkata današnjice za okoliš, a naš ''zeleni'' gradonačelnik se nakon samo tri mjeseca od uvođenja ZG vrećica pohvalio kako su građani kupili 18 milijuna tih nerazgradivih plastičnih vrećica. Toliko o vjerodostojnosti i sposobnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije