Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik u Budinščini

Milanović: Pregovara se na sve strane. Javno, tajno. Još prljavije. A Plenković se sada znoji

Zlatar: Presjednik Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća
Foto: Marko Juric/PIXSELL
1/3
01.05.2024.
u 14:34

Predsjednik Republike Zoran Milanović ranije danas položio je vijenac u Okučanima, a zatim je poslije njega to učinio i Andrej Plenković

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas od 13 sati na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Budinščina u povodu obilježavanja Dana općine. Nakon svečanosti, obratio se medijima te komentirao aktualne teme. "S konstituiranjem Sabora nema potrebe žuriti, pričekati kraj ovog roka od 19 dana", rekao je uvodno te rekao: "Kada netko pruži dokaz da ima većinu, ta će osoba dobiti mandat. Pregovori su tek počeli, pregovara se na sve strane. Javno, tajno, iza leđa, prijevarno. Kao i uvijek, ali još prljavije. Mislim da bi se stranke trebale držati onoga što su jasno govorile. Nije to poruka DP-u. DP će odlučiti sam što hoće, to je njihova odluka". 

"Ne smijemo zaboraviti slučaj Turudića. To nije bilo prije sto godina. On je stvarno Hrvatskoj nasilio za državnog odvjetnika jednog krajnje sumnjivog, odnosno jasnog tipa. Čovjeka koji je održavao bliske kontakte s optuženikom. To se ne smije raditi, tu je priči kraj. Buka nije bila za ništa. Nisam se ja slučajno u to sve skupa uključio. To je bila ozbiljna situacija, opet bi vjerojatno isto", kaže Milanović. 

"Ja nisam bio kandidat", rekao je Milanović te nastavio: "Cilj je bio okupiti Hrvatsku protiv jedne vrlo zle organizacije koju predvodi jedan nevjerojatan čovjek koji je spreman na sve loše stvari koje je radio. On to i dalje ne vidi, krivi su mu svi drugi, ja mu nisam predsjednik. On sebe mora usuglasiti sa svojim najbližim suradnicima, ali mislim da se trenutno jako znoji. I treba se znojiti". 

Milanović je naglasio kako je na parlamentarnim izborima izlaznost bila dobra. Također, osvrnuo se na birače Domovinskog pokreta i Andreja Plenkovića: "Možda su neki za koaliciju s HDZ-om, mnogi nisu, ali za njega nije nitko".

 

GALERIJA U Okučanima novi hladni susret Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića
Zlatar: Presjednik Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća
1/10

"Manjine su odlučile zaigrati jednu transparentu igru, ali pitanje je koliko im je to u interesu i bi li to uopće trebali raditi. Ako odluče da bi, neka to rade", ustvrdio je te dodao: "Ja bih podvukao crtu. Rokovi su jasni, pregovori traju, novi izbori - o tome će odlučivati, neću ja. Ne bih nikada izvodio one bludne radnje u političkom smislu koje su izvođene 2015. godine. Sabor ako se konstituira, on odlučuje o svojoj sudbini. Ja im ne mogu ništa. Ako se ne konstituiraju, onda ćemo razgovarati. Neće biti ucjena i iznuda. Čekat ću. Ako netko donese dokaza da ima podršku 76 mandata, taj će imati mandat".

Osvrnuo se i na reakcije nakon njegovih izjava kako je Hrvatska na dnu EU, a da je gora samo Bugarska: "Mora netko biti zadnji, a to je Bugarska. Hrvatska je predzadnja. To je činjenica", kazao je te dodao kako je riječ o "relevantnim podacima".

Ranije danas, podsjetimo, Milanović je sudjelovao na obilježavanju 29. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak“ u Okučanima. Položio je vijenac, a zatim je poslije njega to učinio i Andrej Plenković

Novinari su tada Plenkovića pitali je tijekom svečanosti i susreta u Okučanima imao kakvu komunikaciju s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Plenković je tek kratko odgovorio: "Odali smo počast žrtvama". Na dodatno pitanje o susretu s Milanovićem Plenković je rekao: "Sve ste vidjeli. Došli smo ovdje radi poginulih hrvatskih branitelja i promoviranja vojno redarstvene operacije Bljesak". 

I predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića novinari su, također, pitali kako je protekao susret s Milanovićem: "Uobičajeno. Pružili smo si ruku. Nismo ovdje mi bitno, nego ljudi kojih se prisjećamo".

Ključne riječi

Komentara 28

KA
karijes
14:59 01.05.2024.

Ako je nešto prljavo i smrdljivo onda je to rošavi Basta , a da se znoji svi znamo na pomisli što će mu učiniti Turudić kada otvori ormare njegovih kriminalnih kostura, više ne pomaže ni belo ni crno.

ST
Stiv12345
14:50 01.05.2024.

jadan je

Avatar ToBi
ToBi
14:55 01.05.2024.

A što ćeš ti komentirati jadna ti majka. Pokrij se ušima, odradi ovaj nepotrebni i katastrofalni mandat do kraja i odjuri u zaborav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije