Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUĐENJE UZ POTRES

FOTO Oštećenja na sedam kuća, crkvi, vrtiću: 'Mi smo negdje četiri kilometra od epicentra'

Posljedice potresa u Rakovici
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/17
01.05.2024.
u 22:51

Jutros nas je probudila tutnjava. Užas. To sam prvi put doživio. Jako je bilo neugodno. Poslije nismo spavali, a najgore mi je bilo za unučad, rekao je jedan mještanin

Na području Rakovice su u potresu magnitude 4.3 stupnjeva po Richteru u srijedu prijavljena manja oštećenja na sedam kuća, staroj općinskoj zgradi, na župnoj crkvi Svete Jelene Križarice i na zgradi vrtića, izvijestio je općinski načelnik Mihovil Bićanić. Na crkvi i na vrtiću su se pojavile pukotine, a oštećen je dimnjak stare općinske zgrade. Načelnik Općine Rakovica rekao je da oštećenja nisu velika i da će biti sanirana.

"Taman sam bio budan u to doba. Ležao sam u krevetu i nešto je počelo tutnjati. 10-ak sekundi se tresla cijela kuća. Mi smo negdje četiri kilometra od epicentra. Trajalo je 10-ak sekundi, onda je stalo. A poslije toga još u par navarata se treslo", rekao je Bićanić i dodao da je odmah išao u obilazak naselja.

Seizmološka služba RH zabilježila je danas oko 15 kilometara južno od Slunja,  dva prilično jaka potresa. Jutros u 5 sati i 38 minuta zabilježen je potres 4.3 prema Richteru, čiji je intenzitet u epicentru procijenjen na V-VI stupnjeva EMS ljestvice, a osjetio se diljem Hrvatske, najviše u Lici i središnjoj Hrvatskoj.

"Jutros nas je probudila tutnjava. Užas. To sam prvi put doživio. Jako je bilo neugodno. Poslije nismo spavali, a najgore mi je bilo za unučad. Probudili su se i prepali", ispričao je jedan mještanin.

Večeras u 19 sati i 3 minute na istom području Seizmološka služba RH  ponovno je zabilježila potres, magnitude 3.8 prema Richteru, čiji je intenzitet u epicentru procijenjen na V stupnjeva EMS ljestvice. Načelnik Općine Rakovica Mihovil Bićanić rekao je da će se možebitna oštećenja od večerašnjeg potresa, utvrditi naknadno.

FOTOGALERIJA Milanović: EU fondovi neće nas obogatiti, ne možemo biti europski socijalni slučaj

Posljedice potresa u Rakovici
1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije