Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolski Eurokup

Zavijjorila zastava Dubrovačke Republike, Jug osvojio osmi europski naslov

Nel Pavletić/Pixsell,
18.05.2024.
u 23:32

Vaterpolisti kluba iz Dubrovnika osvojili su 44. trofej u ovom stoljeću a 71. trofej sveukupno u povijesti ovog neiscrpnog inkubatora talenata

Sedam godina nakon osvajanja Lige prvaka, Vaterpolski klub Jug Adriatic Osiguranje osvojio je novi europski trofej, osmi sveukupno a 44. trofej u ovom stoljeću. Ovaj put je to pehar za pobjednika Eurokupa a njega su Dubrovčani izborili pobijedivši najprije španjolski Sabadell a potom, u finalu, i domaćina završnog turnira Primorje.

Nakon što su, večer prije, iznenadili berlinski Spandau 04, Riječani su u finalu ostali bez snage a s time i napadačkih ideja. Doduše, predvođeni vratarem (i kapetanom) Tonijem Popadićem, jugaši su opet igrali sjajnu obranu pa su primili samo šest pogodaka a, golgeterski predvođeni od Amerikanca Daubea (3) i Španjolca Cabanasa (3) te Jokovića (2), za zabili su dvostruko više (12:6).

- Odigrali smo dvije odlične utakmice, dan za danom. Bilo je fizički iscrpljujuće. Cijela ova sezona je ubitačna s ritmom odigravanja utakmica ali smo izvukli maksimum. Nanijeli smo Primorju prvi poraz ove sezone u Europi pred njihovim navijačima. Prethodnih devet domaćih europskih utakmica su dobili no protiv nas nisu uspjeli. Pobijediti ih sa šest golova razlike nije mala stvar. Najvažnija stvar je da smo spriječili njihovu kontru, njihov najjači adut. Kontrolirali smo igru, naš vratar Popadić je bio fantastičan - kazala je Jugova uzdanica Marko Žuvela na kojeg se nadovezao kapetan dubrovačkog sastava Maro Joković:

- Zahvaljujući tome što smo bili hladne glave, što smo znali što treba činiti, potpuno smo kontrolirali utakmicu i isključili i našu nervozu i publiku. No, sveukupno gledano, Primorje je napravilo sjajan iskorak i na tome im treba čestitati.

A čestitke je "preuzeo" kapetan primorjaša Tin Brubnjak strijelac dva pogotka (poput Slovenca Kadiveca):

- Mogu biti ponosan na svoju momčad jer smo ove sezone puno pokazali. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu a na kraju je ipak velika razlika između prvog i drugog mjesta. Razlika je u osjećaju ali kada se sagleda cijela sezona nemamo za čim žaliti.

Premda pobijeđeni, primorjaši su doživjeli ovacije domaće publike kojoj se sviđa perspektiva sastava s nekoliko jako talentiranih i jako mladih igrača. Jugaši su pak uživali u pobjedi, koju su proslavili sa zastavom Dubrovačke Republike, koja će zacijelo biti poticaj za nastavak finalne serije za prvaka Hrvatske u kojoj od splitskog Jadrana (i branitelja naslova) gube 0-1.


 


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije