Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PUTU DO USPJEHA

Povijesni niz zvijezde gura slavnu momčad prema tituli, ovaj je mladić već nadmašio i apsolutnu ikonu

NBA: Playoffs-Indiana Pacers at New York Knicks
Foto: Wendell Cruz/REUTERS
1/3
15.05.2024.
u 16:55

Zvijezdu Knicksa samo je ozljeda u drugoj utakmici zaustavila i da postane prvi igrač nakon legendarnog Loga Jerryja Westa s pet uzastopnih utakmica s više od 40 poena u doigravanju

New York Knicksi noćas su porazili Indiana Pacerse rezultatom 121:91 u svom Madison Square Gardenu. Knicksi su se tako vratili u vodstvo nakon što su dobili prve dvije utakmice, također na domaćem parketu, a Pacersi su naknadno izjednačili s dvije pobjede u Indianapolisu. Najbolji kod pobjedničke momčadi ponovno je bio sjajni Jalen Brunson koji je utakmicu završio s 44 poena, a u 11 utakmica u ovogodišnjem doigravanju peti je put prešao 40 poena.

Podršku su mu pružili Josh Hart i veteran Alec Burks svaki s 18 poena, a Hart je uz to imao i 11 skokova i tri asistencije. Ne treba zanemariti ni 17 skokova Isaiaha Hartensteina uz koje je imao i sedam poena i pet asistencija. Kod Pacersa je najbolji bio Pascal Siakam s 22 poena, a ponovno je izostao učinak Tyresea Haliburtona koji se zaustavio na 13 poena i pet asistencija.

Knicksima je slavlje donijela sjajna obrana koja je Pacerse natjerala da izgube čak 18 lopti, New York ih je s druge strane imao duplo manje, devet.

Sljedeća utakmica igra se u Indiani 18. svibnja u ponoć po hrvatskom vremenu. Pacersi će zasigurno morati dati sve od sebe da zaustave Knickse da se plasiraju u svoje prvo finale konferencije nakon sezone 1999./2000. kada su senzacionalno kao osmoplasirana momčad osnovnog dijela sezone stigli do finala Istoka.

Unatoč ozljedama bitnih igrača poput Juliusa Randlea koji im je nakon Brunsona najbolji ofenzivni igrač i jedini koji si može sam kreirati šut, jednog od najboljih obrambenih igrača lige OG-ja Anunobya i sjajnog tricaša, našeg Bojana Bogdanovića Knicksi guraju dalje. Najzaslužniji za ovosezonski uspjeh Knicksa zasigurno je Brunson čiji se povijesni niz u ovom doigravanju nastavlja. Njegovih pet utakmica s 40 i više poena u istom doigravanju najviše je za jednog igrača od 2018. kada ih je LeBron James imao osam. Također, nedostaje mu samo jedna utakmica da izjednači rekord franšize Knicksa za najviše utakmica s 40 i više poena u istom doigravanju. Taj rekord za sada drži Bernard King koji je 1984. imao šest takvih utakmica.

Zvijezdu Knicksa samo je ozljeda u drugoj utakmici zaustavila i da postane prvi igrač nakon legendarnog Loga Jerryja Westa s pet uzastopnih utakmica s više od 40 poena u doigravanju.

Zanimljivo je i da je Brunson u svojoj drugoj sezoni i četvrtoj seriji doigravanja koju igra u dresu Knicksa po broju poena u doigravanju već prestigao prošlu veliku zvijezdu koja je igrala u New Yorku. Nije to mala stvar kad se uzme u obzir da je ta zvijezda jedan od deset najboljih strijelaca u povijesti NBA lige Carmelo Anthony.

U drugoj utakmici večeri Denver Nuggetsi pobijedili su Minnesota Timberwolvese 112:97. Sljedeća utakmica igra se u Minneapolisu 17. svibnja.

Komentara 1

ZA
Zaništa
13:07 16.05.2024.

Ajme da prema tituli. 0% šansi protiv Bostona, ako uopće prođu Indianu a tek onda ( ako se dogodi čudo) bi igrali protiv ( vjerojatno ) Denvera gdje imaju manje od nule šanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije