Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOTIVA NE NEDOSTAJE

Jakirovića tek sada čeka presudan korak: Uspije li ovo ostvariti, bit će prvi u povijesti Dinama

Zagreb: Utakmica izme?u Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
13.05.2024.
u 11:00

Niti jedan Dinanov trener nije u istoj sezoni osvojio naslov prvaka i Kup, te istovremeno prezimio u Europi. Uđe li u Ligu prvaka, Jakirović će kompletirati - poker

Dinamo je proslavio 25. naslov prvaka, a pred njim je sada treći vrhunac sezone: nakon prezimljavanja u Europi i titule prvaka, Dinamo sada pod svaku cijenu kani osvojiti i Hrvatski kup. Osobit motiv za to ima Sergej Jakirović, kao jedan od najosporavanijih Dinamovih trenera, ali i kao bivši trener velikoga Dinamova suparnika Rijeke. Nema većega motiva za Jakirovića od mogućnosti podizanja Rabuzinova Sunca upravo na Rujevici, s koje je naprasno i šokantno preselio u Maksimir u kolovozu prošle godine.

Zagreb: Utakmica izme?u Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL
1/62

Dinamo je čak 12 puta u samostalnoj Hrvatskoj osvojio dvostruku krunu, prvi put 1996. godine s trenerom Zlatkom Kranjčarem, a posljednji put 2021. godine s Damirom Krznarom, koji je do ožujka te godine bio Mamićev pomoćnik, a onda se u sljedeća dva mjeseca proslavio kao glavni trener. Te dvostruke krune osvajala su, uz spomenutu dvojicu, još osmorica trenera: Otto Barić, Branko Ivanković, Zvonimir Soldo, Kruno Jurčić, Ante Čačić, Marijo Tot (koji je u završnici sezone 2010./2011. na klupi zamijenio Halilhodžića), Zoran Mamić (dvaput, kao i Cico) te Nenad Bjelica. Međutim, nitko od ovih trenera nije s Dinamom uspio ujediniti trijadu: europsko prezimljavanje i trofeje u prvenstvu i Kupu u istoj sezoni.

Jakirović je svojim dosadašnjim rezultatima već opravdao dolazak u Dinamo i ušao u odabrano društvo trofejnih trenera. Međutim, na putu ka ostvarivanju strateških klupskih ciljeva tek ga čeka presudan korak: plasman u Ligu prvaka. Za sada se čini kako će plavi na tom putu prema rajskom vrtu europskog nogometa – u kojemu bi im za sljedećih nekoliko sezona bilo zajamčeno blagostanje – morati preskočiti jednu prepreku, četvrto pretkolo krajem kolovoza. Kada bi još i to ostvario, Jakirovićeva misija u Dinamu bila bi kompletirana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije