Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIĆE SEZONE

Dinamovca vrijeđaju što je odlučio igrati za Hrvatsku, a sada je svima odgovorio

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
14.05.2024.
u 19:22

– Tu sam odluku donio sa svojom obitelji. Neki će to poštovati, neki neće. Smatram da sam dovoljno zreo da mogu donositi takve odluke, a ako treba snositi posljedice, snosit ću ih. Neću se obazirati na te komentare, nego se samo usredotočiti na sebe i svoj rad – rekao je Petar Sučić

Petar Sučić bio je prilična nepoznanica kad je prije dvije godine potpisao za Dinamo, no ionako se tada nije dugo zadržao u Maksimiru, već se kao posuđeni igrač vratio u mostarski Zrinjski. No od ljeta je ponovno u Dinamu i pokazao je da su plavi imali dobar nos kad su ga kupili za 200 tisuća eura. I sad taj 20-godišnjak ima već četiri trofeja, sa Zrinjskim je osvojio prvenstvo, kup, odmah po dolasku u Dinamo pokraj njegova imena piše da je osvojio naš Superkup, a sad je postao i prvak Hrvatske.

Neki su nas rano otpisali

No ne misli tu stati, želi s plavima još jedan trofej ove sezone, plavi u dvije utakmice s Rijekom u finalu kupa imaju priliku osvojiti dvostruku krunu.

 

– Presretni smo s naslovom prvaka, nemam dovoljno riječi kojima bih to opisao, pa kroz što smo sve prošli tijekom sezone, koliko je bilo uspona i padova... Dosta nas je ljudi već i otpisalo i drago mi je da smo svima pokazali što je Dinamo! Osvojili smo naslov, ali ne mislimo na tome stati, sve ćemo napraviti da osvojimo Kup. Nismo se ispraznili osvajanjem naslova, nismo pretjerano ni slavili, bit će proslava na kraju. Svi smo odmorni za Rijeku. Mi smo sada rasterećeniji, igramo pred našim navijačima, cilj nam je pobjeda – kazao nam je Petar Sučić, koji je upisao 40 nastupa za plave.

Teško da je mogao očekivati da će već u prvoj sezoni dobiti toliko prilika.

– Ne mogu reći da sam očekivao. Znao sam da će biti teško, bilo je puno uspona i padova, nije lako kad vas neki rano otpišu. Ali, mi smo ostali potpuno mirni, a sa strane se stalno radi pritisak. Ostali smo jaki i to mi je drago zbog cijele momčadi, zbog svih u klubu – kaže Sučić.

Često je spominjao te nerijetke teške trenutke u ovoj sezoni Dinama kada je bilo najteže.

– Bilo je puno trenutaka kad je bilo teško. Atena pa Sparta u Pragu, meni je teško pao poraz od Hajduka na Poljudu, onda taj Solun. To su najteži trenuci, ali izdignuli smo se, pokazali snagu. Najzaslužnija je ta naša mentalna snaga, cijelo vrijeme vjerovali smo u konačni uspjeh. I kad smo imali sedam bodova zaostatka i utakmice manje, znali smo da se mora okrenuti prije ili poslije. I, naravno, bilo je važno iskustvo koje imaju naši kapetani, puno velikih utakmica u nogama i pritisaka, to je imalo dosta utjecaja na sve nas.

Toga valjda ima samo kod nas

Sučić je igrao za mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, no nedavno je odlučio da će igrati za Hrvatsku. Izazvalo je to dosta negativnih komentara u BiH, osuda...

– Tu sam odluku donio sa svojom obitelji. Neki će to poštovati, neki neće. Smatram da sam dovoljno zreo da mogu donositi takve odluke, a ako treba snositi posljedice, snosit ću ih. Neću se obazirati na te komentare, nego se samo usredotočiti na sebe i svoj rad. Donio sam odluku srcem i mislim da je to jedino ispravno – rekao nam je Petar Sučić uoči prve današnje utakmice s Rijekom, prve od dvije u finalu kupa.

– Sigurno to utječe i mijenja način razmišljanja. Jer, ako zabiješ gol u gostima, ovaj drugi mora zabiti dva. Ne znam ima li toga igdje osim kod nas, ali pravila su sad takva, a pravila su tu da se poštuju. Na nama je da damo sve od sebe, da ne primimo gol u današnjoj utakmici jer to bi već bila prednost za uzvratni susret u Rijeci – zaključio je Sučić.

 
 
Ključne riječi

Komentara 1

FR
FraneTente1861
23:50 14.05.2024.

Bravo Petre!Hrvatsko hercegovacko srce kuca.Kao 99% Hrvata podrijetlom iz BiH kada je izbor izmedu BiH i Hrvatske....uvijek Hrvatska!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije