Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važno je znati

Želite li nabaviti psa? Trenerica otkriva kako odabrati pravu pasminu za svoju obitelj!

shutterstock
13.05.2024.
u 12:30

Trenerica pasa Carolyn Martell istaknula je neke od najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir kada se odlučujete za pravu pasminu za vas i vaše kućanstvo.

Kada planirate udomiti novog psa u svoju obitelj, morate uzeti u obzir mnoge stvari. Neke od njih mogu biti zabavne, poput odlučivanja o najboljim igračkama za pse za vašeg novog krznenog prijatelja. Ali, jedna od najvažnijih stvari o kojoj treba razmišljati jest koju ćete pasminu psa nabaviti, piše Yahoo

Postoji više od 350 pasmina pasa, a to ne uključuje različite križance i mješance koji također dolaze u obzir. Srećom, trenerica pasa Carolyn Martell istaknula je neke od najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir kada se odlučujete za pravu pasminu za sebe i svoju obitelj.

VEZANI ČLANCI: 

Prvo što treba uzeti u obzir jest tko su članovi vaše obitelji. Kao što Martell kaže, postoji mnogo članaka na internetu koji raspravljaju o najboljim obiteljskim psima. Međutim, obitelji se mogu jako razlikovati. Ako ste tročlana obitelj s malim djetetom, mogli biste otkriti da vam odgovaraju sasvim drukčije pasmine nego peteročlanoj obitelj s troje tinejdžera. Ako ste par koji voli aktivnosti na otvorenom, najbolje pasmine za vas mogle bi također biti neke druge.

Razina energije pasmine je važna. Ako želite da pas leži s vama na kauču dok gledate televiziju ili radite od kuće, možda ne biste trebali birati pse koji su uzgojeni da budu vrlo aktivni i energični i kojima je potrebno mnogo kretanja. Ako želite nabaviti mješanca, Martelli ističe da će vjerojatno i dalje pokazivati ​​karakteristike svojih izvornih pasmina. Ono što vlasnike mješanaca uvijek iznenadi jest koliko su energični i pametni te da i oni mogu biti radni psi. 

VEZANI ČLANCI: 

Naravno, uvijek je pohvalno udomiti psa iz skloništa i neprofitnih udruga, ali ako se ipak odlučite za uzgajivača, Martell preporučuje pronalaženje onoga koji uzgaja zbog zdravlja i temperamenta te dobro socijalizira svoje pse. "Dobar uzgajivač pitat će vas što želite od psa i pomoći vam da odaberete najboljeg za sebe", dodaje ona. "Također, on će vas odbiti ako vidi da vam ne odgovara određena pasmina pasa ili se ne slažete dobro s psom." 

Možda se podrazumijeva, ali nabava psa je dugoročna obveza i trebali biste stvarno razmisliti o tome koliko ćete vremena i novca moći potrošiti na njega, bez obzira na pasminu. Ali, ako znate da ćete psu moći pružiti dobar život, ključno je da pasmina koju odaberete bude prava za vas.

Pas koji ‘govori’ postao viralan: ‘Može izraziti niz potreba i emocija, od gladi do potrebe za WC-om!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije