Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE NA SP?

Srbija, Crna Gora i BiH bore se za dolazak u Hrvatsku, ali samo je jedno mjesto slobodno

GER, EHF Euro 2024, Servien vs Montenegro
Foto: EXPA/ Eibner/ Heike Feiner
1/2
14.05.2024.
u 16:00

Ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva održava se u Zagrebu 29. svibnja te se do tada moraju znati svi sudionici natjecanja pa IHF mora odluku donijeti brzo

Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. igra se u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj. Uz tri domaćina još je 28 reprezentacija osiguralo nastup na natjecanju, a tko će biti posljednja momčad na turniru odlučit će krovna svjetska rukometna federacija, IHF.

Naime, svaka reprezentacija poražena u posljednjem krugu kvalifikacija za prvenstvo može se prijaviti za posebnu pozivnicu IHF-a, takozvani wildcard. Reprezentacije koje se mogu prijaviti za pozivnicu su Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Farski Otoci, Litva, Grčka, Švicarska, Gruzija, Rumunjska, Estonija i Slovačka. Do sada su prijavu poslale Crna Gora, Srbija, Švicarska i Bosna i Hercegovina, a očekuje se da će to uskoro učiniti i Farski Otoci koji su na ovogodišnjem Euru skrenuli pogled javnosti na sebe i pokazali da su itekako ozbiljna momčad.

Crna Gora sebe ističe kao jednog od glavnog favorita za dobivanje pozivnice budući da su od svih reprezentacija ispalih u baražu baš oni na najvišem mjestu IHF službene ljestvice reprezentacija što su i istaknuli u prijavi. Ipak, po imenima dvije najjače reprezentacije koje mogu dobiti wildcard su Srbija i Farski Otoci pa se očekuje da će nastup biti dodijeljen jednoj od te dvije reprezentacije.

Ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva održava se u Zagrebu 29. svibnja te se do tada moraju znati svi sudionici natjecanja pa IHF mora odluku donijeti brzo. Za Svjetsko prvenstvo dodjeljivale su se dvije pozivnice, a jednu je već dobio SAD kao domaćin sljedećih Olimpijskih igara koje će se odroati u Los Angelesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije