Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rim Tim Tagi Dim

Vlada će nagraditi Baby Lasagnu, Plenković otkrio: 'Dodijelit ćemo mu 50.000 eura'

Foto: Jens Büttner/DPA/Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.05.2024.
u 09:13

Baby Lasagna pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" Hrvatskoj je priskrbio drugo mjesto na ovogodišnjoj Euroviziji

Na dnevnom redu današnje sjednice tehničke Vlade našao se i Prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna. On je pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" Hrvatskoj priskrbio drugo mjesto na ovogodišnjoj Euroviziji, a Vlada će ga nagraditi s 50.000 eura.

Uoči točke o Baby Lasagni, Plenković se osvrnuo na atentat na slovačkog premijera Roberta Fica: "Već smo kazali da smo užasnuti, da smo poslali poruke podrške i ohrabrenja. Nadamo se da će se oporaviti nakon jučerašnjeg napada." Također, Plenković je napomenuo kako će danas u 11 sati biti konstituirajuća sjednica 11. saziva Hrvatskog sabora.

"Zahvaljujem dosadašnjim ministricama, prije svega potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi i ministrici Nikolini Brnjac te ministru pravosuđu Ivanu Malenici na doprinosu i radu kroz mandat Vlade koja još uvijek funkcionira, ima još koji dan. Želio bih im zahvaliti", istaknuo je Plenković. 

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na ovogodišnju Euroviziju te čestitao Baby Lasagni: "Iskrena čestitka Marku Purišiću na fascinantnom uspjehu na Euroviziji u subotu. Osvojio je najveći broj glasova publike, ukupno je bio na drugom mjestu. Mi mu iskreno zahvaljujemo. Zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku, svim sugrađanima i sugrađankama koji su ga došli pozdraviti i, naravno, njegovu Umagu. Bili su to prekrasni trenuci jednog sjajnog mladog čovjeka i njegova tima. Želimo mu puno uspjeha u karijeri."

"Vlada je odlučila za njegov uspjeh na pjesmi Eurovizije – a osobito za ogromnu promidžbu koju su njegova pjesma i on tjednima donosili Hrvatskoj, našoj međunarodnoj vidljivosti, kao i za ovaj sjajan rezultat – dodijeliti mu novčanu nagradu od 50.000 eura", rekao je Plenković, a Prijedlog je potom prihvaćen. 

FOTO/VIDEO Totalna ludnica na zagrebačkom Trgu! Fanovi dočekali Baby Lasagnu u apsolutnoj euforiji
1/113

Komentara 27

BB
Bruno_Bear1
10:19 16.05.2024.

Zaslužio je jer je Hrvatsku predstavio u najboljem svijetu, za razliku od brojnih slučajnih parazita koji vuku milijune, koji su sramota i šteta za Hrvatsku

Avatar Barba
Barba
10:19 16.05.2024.

Pošteno. Mladić i njegova ekipa su to zaslužili. Nakon podataka o povećanju interesa za dolazak u Hrvatsku, možda je iznos čak i premalen.

OX
oxymoron
09:55 16.05.2024.

Trebalo je vise, ali ok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije