Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SDSS? NEMA ODRICANJA'

Plenković: Kršitelj Ustava se skriva već dva tjedna. Ide po sajmovima, a bježi od novinarskih mikrofona

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu medijima nakon Sjednice šireg predsjedništva HDZ-a
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
30.04.2024.
u 17:49

U jednom trenutku Plenkovića je nekoliko novinara pitalo pitanje u isti glas, na što je on kroz šalu glasnogovorniku HDZ-a Zoltanu Kaboku dobacio da mu pomogne, a potom i poručio: ''Meni ne treba pomoć kao Penavi''

Premijer Andrej Plenković ovog je utorka dao izjave za medije, nakon održanog sastanka Predsjedništva HDZ-a. Plenković se na početku osvrnuo na Rafale koji su stigli u Hrvatsku, navodeći kako je ''Hrvatska osnažila svoju vojnu sposobnost kakvu dosad nije imala''. Osvrnuo se i na ''ohrabrujuće'' podatke Državnog zavoda za statistiku, kako ih je nazvao, nakon što je objavljeno da je stopa inflacije pala na 3,7 posto. 

- Sutra će skoro svi građani Hrvatske imati prilike vidjeti Rafale. Sutra od 9 do 11 sati pozivam sve da prate najave Ministarstva - kad već imamo tako sjajne zrakoplove, red je da ih građani i vide - poručio je. Osvrnuo se i na pregovore s Domovinskim pokretom, poručujući kako se ''nitko nikoga ne odriče'' u pogledu SDSS-a.

- Nismo u fazi da iznosimo detalje - kazao je pa se ponovno obrušio na ''gubitnike izbora'', misleći na SDP-ovu koaliciju Rijeke pravde.

- Vrlo lažno napadaju HDZ. Mi ćemo sada stalno podsjećati javnost na koruptivne afere lijevih i oporbenih stranaka, od gospođe Orešković do razgovora Dragana Kovačevića. Imate Grbina koji nije samo koristio naknade za odvojeni život, već ima i obraza drugima davati primjedbe. Takve difamacije će dobivati itekakav odgovor. Kršitelj Ustava se skriva već dva tjedna, ide po sajmovima, a bježi od vaših mikrofona. On je netko tko ima obraza doći na doček Rafala, a kada ih je trebao formalno odobriti, to je propustio učiniti - komentirao je.

POVEZANI ČLANCI:

Plenkovića je potom nekoliko novinara pitalo pitanje u isti glas, na što je on kroz šalu glasnogovorniku HDZ-a Zoltanu Kaboku dobacio da mu pomogne, a potom i poručio: ''Meni ne treba pomoć kao Penavi''.

- Stav gospođe Vučemilović je bio jasan, ne pada joj na pamet kao desni spektar podržati teško poraženu lijevu opciju - kazao je govoreći o pregovorima. 

Prošloga vikenda ministar Ivan Anušić snimljen je na krizmi s članovima Domovinskog pokreta, u čemu Plenković ne vidi problem, dok su pregovori za sastavljanje većine na vrhuncu. 

- Može biti samo korisno za opću klimu u razgovorima - poručio je, dodajući kako nisu razgovarali s DP-om o deratifikaciji Istanbulske konvencije za koju smatra da joj je cilj zaštiti žene od nasilja u obitelji. Novi izbori nisu opcija, poručio je Plenković.

- Gubitnici imaju četiri godine da se posvete radu na sebi i iskoraku od retorike da je HDZ zločest. Dogovor ide sigurno jer nam je narod tako rekao. Netko je rekao da sam ja rekao da mi je žao što je puno ljudi glasalo, to nije istina, meni je drago. Mi smo u centru grada pobijedili, i u devet od 11 izbornih jedinica. Imamo legitimitet formiranja parlamentarne većine, u nešto drugačijem obliku, ali će je biti - kazao je. 

>> VIDEO Anušić: 'DP je SDSS-u neprihvatljiv i s njima ne žele u Vladu. To je ok'

Komentara 36

PR
pravedno
18:22 30.04.2024.

Kršitelj Ustava sa svojom kafanskom politikom je velika kukavica a mali političar.

DI
dinol
19:36 30.04.2024.

Bravo Plenki, samo jako!!

Avatar southman
southman
18:41 30.04.2024.

Nijd odolio ocnuti Penavu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije