Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Nestabilno vrijeme je pred nama: Evo kada se mogu očekivati pljuskovi i grmljavina

Ilustracija
Zvonimir Barisin/PIXSELL
02.05.2024.
u 07:32

Na Jadranu umjereno do jako jugo poslijepodne naglo u okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 Celzijevih stupnjeva.

Danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja te nestabilno, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Mjestimice kiša te lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, moguće izraženiji, posebice od sredine dana. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na Jadranu umjereno do jako jugo poslijepodne naglo u okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 Celzijevih stupnjeva.

- U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno s povremenom kišom. Osobito su u kasno poslijepodne mogući i jači pljuskovi i grmljavina. U središnjoj Hrvatskoj prijepodne djelomice sunčano uz umjeren jugozapadni i južni vjetar. Mjestimična kiša uglavnom tek poslijepodne i ponajmanje na sjeveru, a osobito prema istoku postoji mogućnost i za poneki jači pljusak. U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom, na moru i u obliku jačih pljuskova i grmljavine. U Dalmaciji promjenjivo sa sunčanim razdobljima i mjestimičnom kišom, češćom prema kraju dana. U unutrašnjosti su mogući jači pljuskovi, na moru nevere. Na krajnjem jugu Hrvatske prema otvorenome more moguće i jače valovito. Duž obale prevladavat će uglavnom umjereno jugo i južni vjetar. Prijepodne barem djelomice sunčano, većinom bez kiše, a popodne i navečer lokalni pljuskovi i grmljavina - kazao je Izidor Pelajić iz DHMZ-a u prognozi HRT-a.

VEZANI ČLANCI

- Na kopnu idućih dana nestabilno, osobito u oblačniji i svježiji petak, zatim manje kiše u subotu, u nedjelju i više suhih i sunčanih razdoblja te danju malo toplije. Nakon petka oslabjet će umjeren jugozapadni i zapadni vjetar - dodao je Pelajić.

VIDEO Zagrepčani pohitali na 40 tisuća porcija graha i 20 tisuća porcija štrukli 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije